6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çevreci Kaymakam

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, partilerin seçim çalışmaları bütün hızıyla devam ederken, meydan ve caddelere pankart, flama ve bayrak asılmaması görüntü kirliğini önledi. Kaymakam Ali Uslanmaz'ın geçtiğimiz ay partilerin ilçe başkanları ile yaptığı toplantıda yaptığı teklif üzerine kirliliğin önlendiği öğrenildi.

Çevre il ve ilçelerden büyük görüntü kirliliği yaşanırken, Burhaniye'de meydan ve caddelerde tek pankart ve flamanın olmaması çevreci vatandaşları da sevindirdi. İlçedeki seçim çalışmalarının huzur içinde devam ettiğini belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, seçimlerin demokratik ortamda geçeceğini söyledi.

Bunda ilçe başkanı ve adayların büyük payları olduğunu belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, "Bir ay önce partilerin ilçe başkanları ile yaptığımız toplantıda pankart ve flama asılmaması yönünde ortak karar aldık. Biz sadece kararın alınmasına vesile olduk. Hepsi de buna uydu. Meydan ve caddelerimizde görüntü kirliliği oluşmadı. Seçimi de huzur içinde yapacağımızı umuyorum. Bunun için bütün tedbirlerimizi aldık. İlçemizde görüntü kirliliğinin önlenmesinde katkı sağlayan ilçe başkanları ile adaylara teşekkür ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.
Öte yandan ilçede görüntü kirliliğinin oluşmaması çevreci vatandaşları da sevindirdi. Komşu ilçelerde büyük görüntü kirliğini yaşandığını belirten Hüseyin Bilecen, "Eski yıllarda bizim ilçemizde de görüntü kirliliği oluşuyordu. Bu yıl hiç böyle bir şey yaşanmadı. Partilerin otobüsleri geçtiğinde veya konuşma yapıldığında secim olduğunu hissediyoruz. Görüntü kirliliğinin önlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İlçede huzurlu bir seçim ortamının yaşandığını belirten Şevket Metin de, "Meydan ve caddelerimizde pankart ve flama yok. Bu tür şeyler sadece partilerin seçim bürolarının önlerinde yer alıyor. Huzurun sağlanmasında ve görüntü kirliliğinin önlenmesinde emeği geçenlere teşekkür borçluyuz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönenli IP: 88.253.40.xxx Tarih : 26.03.2009 11:23:27

SAYIN KAYMAKAMI ve PARTİLİLERİ TEBRİK EDİYORUM.KEŞKE DİĞER İL vE İLÇELERDE DE ÖRNEK ALINSA.ZATEN HİÇ KİMSENİN BU BAYRAK ve FLAMALARA BAKARAK OY VERDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM.BAYRAK ve FLAMALARA HARCANAN PARALARLA GARİBANLARA YARDIMCI OLSALAR DAHA BÜYÜK BİR HİZMET YAPMIŞ OLURLAR.