6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çevreci öğretmenden yürüyüş

Manisalı öğretmen, küresel ısınmaya dikkat çekmek için şehirlerarası yürüyüşe başladı. Manisalıların, "İkinci Tarzan" dediği Cuma Toygar isimli öğretmen, Manisa'dan Edirne'ye başlattığı yürüyüşün Balıkesir etabını geçti.

5 günde Balıkesir'e gelen çevreci öğretmen, Manisa'dan Edirne Kapıkule arasındaki 550 kilometrelik mesafeyi bu ay sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek için Manisa'dan Edirne'ye yürüyen çevreci öğretmen, çevre konusunda herkesi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti. Manisa Necatibey İlköğretim Okulu'nda görev yapan Cuma Toygar, küresel ısınmaya dikkat çekmek için yollara düştü. Evli ve 2 çocuk babası Toygar, yaz tatilinde ailesini bırakıp bu önemli konuya dikkat çekmek için böyle bir girişimde bulunduğunu belirtti.

Cuma Toygar, "Kamuoyunun küresel ısınmaya karşı ilgisini çekmek için, Edirne Kapıkule'ye gidip sesimi hem Asya'ya hem de Avrupa'ya duyurmak istiyorum. Hedefimi her sene büyütmeyi düşünüyorum. Seneye de Hakkari'ye gideceğim. Yurdumun dört bir köşesinde, çevre felaketinin sonumuzu etkilememesi için insanlara mesajlar veriyorum. Konakladığım yerlerde insanları bilgilendiriyorum. Manisa-Edirne yolculuğum 1 Temmuz'da başladı. 5 günde Balıkesir'e geldim. Geceleri ormanlarda ve yol kenarlarında çadır kurup konaklıyorum. Çölleşmemeyi, çevre felaketini en az şekilde geçiştirmek için bu yolu denedim" dedi.

Çevreci Cuma Toygar, yürüyüşünün Balıkesir etabını tamamlarken tesadüfen Balıkesir'de olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşmek istedi. Bursa çıkışındaki Değirmen Boğazı'nın karşısında yemekte olan Bakan Eroğlu ile görüşmesine izin verilen çevreci öğretmen, Bakan Eroğlu'nun programının uzaması sebebiyle beklemeden yoluna devam etti. Tekrar yollara düşen Manisalı Cuma Toygar, Temmuz ayının sonunda Edirne Kapıkule'ye ulaşıp yürüyüşünü tamamlamayı planlıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?