3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çevreciler çevreyi kirletti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Kaz Dağları'nda altın aranmasını protesto eden çevreciler, havaya attıkları çiçekler ile çevre kirliliğine sebep oldu. Çevrecilerin pisliğini temizlemek ise belediye temizlik ekiplerine kaldı. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü dolayısıyla bir araya gelen ve kendilerini "Güzel Edremit Körfezi Bekçileri" olarak adlandıran çevreciler ile Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. Gümçed Edremit Körfez Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal'ın önderliğindeki çevreciler, "Kazdağları satılamaz", "Kazdağı'nın yolları madenciye kapalı" şeklinde sloganlar attı. Emniyet yetkilileri ile münakaşa eden Öznal, "Bugün Dünya Çevre Günü. Ancak bu yıl tüm körfez halkının Dünya Çevre Günü kutlu olsun diyemiyoruz. Çünkü bugün aynı zamanda, 5 Haziran TBMM'de kabul edilen çevre katili 5177 sayılı yasanın 4. yıl dönümü. Bu yasanın iptali için yapılan başvuru Anayasa Mahkemesi'nde 4 yıldır anlaşılmaz şekilde bekliyor" dedi. 

Üst kısmında "Çevre" ve alt kısmında da "Katili 5177" yazan siyah kumaş kaplı tabutu Cumhuriyet Meydanı'na getiren çevreciler, tabutun içinden çıkarttıkları onlarca çiçeği havaya attı. Bu esnada yanlarında getirdikleri güvercinleri de serbest bırakan çevreciler, davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekti ve oyunlar oynadı. Eylem programlarının devamını getirmek için meydandan ayrılan çevrecilerin yerlerden toplamayarak üzerlerine bastıkları çiçekler tepki topladı. 

Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Çiçekleri, içtikleri sigaraların izmaritlerini şehir meydanında bırakan bu kişiler çevreci mi? Bu nasıl çevrecilik anlayışı?" dedi.
Durumu haber alan Edremit Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlileri ise, meydanı süpürmeye başlayarak çevrecilerin pisliğini temizledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?