7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Cezaevinde eğitim kursları açıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, cezaevi eğitim yuvası gibi hizmet veriyor. Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla tutuklu ve hükümlüler için çeşitli dallarda eğitim kursları açıldı.

Cezaevinde bilgisayar okuryazarlığı ile zeytincilik kursları açıldı. 15 gün ve 60 saat süreli kursların bitiminde kursa katılan tutuklu ve hükümlülere sertifika verilecek. Ayvalık Ceza ve Tutukevi'nde açılan kurslara 20 hükümlü katılıyor.

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Kamber, önümüzdeki günlerde tutuklu ve hükümlülerin rehabilite edilebilmeleri amacıyla çeşitli seminerler de düzenleneceğini belirterek, "İlk etapta burada kalan hükümlü ve tutukluların bilgisayar öğrenmelerini sağlamak ve zeytincilik dalında bilgilendirmek amacıyla iki kursu Halk Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile açtık. Önümüzdeki günlerde ilçedeki çeşitli kurumlarda mahkumlara yönelik öfkenin kontrolü, güzel konuşma, tarihimizdeki önemli günlerin konu alınacağı eğitim seminerleri, bunun yanı sıra Sağlık Gurup Başkanlığınca da İlk yardımın önemi, organ bağışı, lösemi ve kanser tedavi konularının yer aldığı eğitim seminerleri düzenlenecek" dedi.

KİTAP BAĞIŞI DAVETİ

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Kamber, cezaevindeki kütüphanenin zenginleştirilmesi ile tutuklu ve hükümlülerin okuma alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla halkı kitap bağışlamaya davet etti. Başsavcı Kamber, kitap bağışında bulanacak vatandaşların Ayvalık Adliye Sarayı'na kitapları teslim etmeleri gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?