3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Cezaevinde meslek öğreniyorlar

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde cezaevindeki mahkumlar iç in takı tasarımı ve rölyef kursu açıldı. Kursa ilgi gösteren mahkumlar meslek öğrenmekten mutluluk duyduklarını belirttiler. 

İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, Sındırgı Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde mahkumlara yönelik takı tasarımı ve rölyef kursu açtı. Daha önce de arıcılık, meyvecilik, hayvan yetiştiriciliği gibi kursların açıldığı cezaevindeki mahkumlar, yeni kursa büyük ilgi gösterdiler. Yetkililer, bu kursun ardından, "Kurban Kesim" kursu da açılacağını, isteyen mahkumların kurban kesimini öğrenip sertifika sahibi olabileceklerini bildirdi. Kursla ilgili bilgi veren uzman Ömer Doğanlı, "İlçemiz cezaevindeki tutuklularla ilgili gelen talep üzerine takı ve rölyef kursu açılması uygun görüldü. 3 Kasım'da başlayan kurs 15 Nisan 2009 tarihinde sona erecek. Toplam 210 saat kurs neticesinde başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Kursumuz Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri 14.30-16.30 saatlerinde olmak üzere haftada 10 saat olarak veriliyor. Şu anda 14 hükümlü takı tasarımı ve rölyef kursuna katılıyor. Hükümlü vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmelerini ve az da olsa belirli bir kazanç sağlamalarını amaçlıyoruz. Alacakları sertifika ile serbest kaldıktan sonra iº bulma imkanına kavuşacaklar. Kursun yararlı olduğuna inanıyorum" dedi. 

Sındırgı Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, 2007 yılında yine talep üzerine Kurban Bayramı'ndan önce kurban kesim kursu açmış, çok sayıda mahkum kursa büyük ilgi göstermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 19:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?