3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Cezaevine ayakkabıyla uyuşturucu

CEZAEVİNE GÖNDERİLEN KOLİDEKİ AYAKKABIDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen bir kolinin içindeki ayakkabıya zula edilmiş halde uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Jandarmanın uyuşturucu avcısı narkotik köpeği Liza'nın koklayıp tespit ettiği 19 gramlık esrar maddesine el konuldu.

 

LİZA, ZEHİR TACİRLERİNİN KORKULU RÜYASI

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bulunan L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere posta ile gönderilen koli ve paketlerin kontrolüne katılan narkotik köpek Liza'nın hassas burnu sayesinde İzmir'den gönderilen bir kolide narkotik madde tespit edildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli jandarma köpekli tim elemanlarınca yapılan aramada koli içinde bulunan bir çift ayakkabının tabanlarına zula edilmiş halde 18,9 gram esrar maddesi ele geçirildi. Bugüne kadar çok sayıda başarılı operasyona katılan dedektör köpek Liza'nın bugüne kadar 40 bin 190 gram esrar ve 24 adet sentetik uyuşturucu yakalanmasını sağladığı açıklandı. Ödül olarak özel yiyecek ve oyuncak topla ödüllendirilen Liza, cezaevindeki kolide bulduğu ayakkabı içindeki esrar maddesi ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Öte yandan, kolinin gönderildiği adresle ilgili ekiplers harekete geçerken, olayla alakalı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLEN KOLİDEKİ AYAKKABIDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 18:49:04
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 23:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?