3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

CHP Atatürk anısına lokma dağıttı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yılında Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde de törenlerle anıldı.

Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı çelenkleri sunuldu. Saat 09.05'de verilen siren sesleriyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk'ü Anma programı kapsamında, Belediye Sinema Salonu'nda düzenlenen törenin devamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılıp, şiirler okundu, Atatürk'ün askeri kişiliği anlatıldı. Makbule Efe Anadolu Lisesi öğrencilerinin, "Ağıt" isimli oratoryosu ile öğrenci korosunun seslendirdiği marşlar ve Atatürk'ün sevdiği türkülerden örnekler ilgiyle izlendi.

CHP'DEN MEVLİT VE LOKMA

Sındırgı'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenlerinden başka CHP ilçe teşkilatı tarafından Atatürk için mevlit okutulup, lokma dağıtıldı. CHP İlçe Başkanı Özgür Ertuğrul ve yönetim kurulu ile Kadın ve Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen etkinlik vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Balıkesir'den ilçeye getirilen meşhur Lokmacı Ali Usta'nın hazırladığı lokmalar yüzlerce kişiye ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?