6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

CHP Komisyonu yangını inceledi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, 150 hektar çam ormanının kül olmasına sebep olan orman yangınını incelemek üzere CHP bir komisyon oluşturdu. Komisyon üyeleri, bugün Ayvalık'ta yangın yerinde incelemelerde bulundu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler'den oluşan komisyon, ilk olarak Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i makamında ziyaret ederek, yangın hakkında bilgi aldı. Daha sonra heyet, yangının ilk başladığı yer olarak düşünülen çamlık mevkiinde incelemelerde bulundu. Çamlı Şahin Restoran'ın İşletmecisi Meral Aygüner, görgü şahidi olarak heyete bilgi verdi. Aygüner, yangının çam ağaçlarına değen elektrik şebekesi yüzünden çıktığını iddia etti. Komisyon üyeleri de, bunun kuvvetli muhtemel olduğunu belirtti.
 
Daha sonra heyet Küçükköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet burada yangın hakkında Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir'den de bilgi aldı. Deveciler, belediye ziyaretinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ı arayarak, Ayvalık ve Küçükköy belediyelerine afet fonundan yardım yapılmasını istedi. Heyet daha sonra Şeytan Sofrası altındaki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. 

Heyet başkanı Özyürek, burada soğutma çalışmalarını inceledi. Özyürek, "Buradaki ormanın ve yeşilliğin yanması bizi son derece üzüyor. Buranın tekrar yeşillenmesi, ormana dönmesi bizlerin tekrar göremeyeceği uzun bir süreç alacak. Ama bir an önce bu ağaçlandırma çalışmalarına başlanmalı. Bir diğer önemli nokta da orman söndürme araçlarının Ayvalık'ta ve çok yakınında bulunmayışını büyük bir eksiklik olarak gördüm. Çünkü bu bölgede orman alanları geniş ve çam ormanı olduğu için yangın tehlikesi altında. Orman Bakanlığı'nın bu bölgede yeteri kadar yangın söndürme aracı bulundurması gerekiyor ki ormanda yangın çıktığında anında müdahale edilebilsin" dedi. 

Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Elektrik tellerinin birbirlerine ve ağaçlara çarpması sonucu bir kontak meydana geldiği bize anlatıldı. İncelemeleriniz bu iddiayı doğruluyor ama tabii ki esas inceleme savcılık tarafından yapılacak. Buna sebebiyet veren varsa cezasını çeker. Yanan bu ormanın yerine yenisini koymak çok zor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 16:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?