3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

CHP köyleri ağaçlandıracak

CHP Bandırma İlçe Teşkilatı ve Balıkesir İl Genel Meclis üyesi İsmet Koçyiğit tarafından Bandırma köylerini ağaçlandırmak için 'Bir Fidanda Sen Dik' kampanyası başlatıldı.

Bandırma İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar ve İl Genel Meclis ve Tarım Komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit kampanya hakkında bilgi verdi. İlçe Başkanı Kayalar, daha yeşil bir Bandırma için kampanyayı başlattıklarını belirterek, fidanların Bandırma'ya bağlı köylerde vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Başkan Kayalar, "Haftasonu partiden arkadaşlarımız tarafından fidanlar Bandırma'ya bağlı bütün köylerdeki vatandaşlara dağıtılacak. 'Bir Fidanda Sen Dik' kampanyamız çerçevesinde ıhlamur kokulu ve daha yeşil bir Bandırma yapmak için çalışacağız. Daha önce 'Bandırma'yı ağaç manyağı yapacağım' şeklinde beyanat verenlerin bu ifadesinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bandırma'nın bir bölümüne kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi ancak belediye tarafından satın alınan fidanların bir kısmı ekilemeden depolarda çürüdü. Mecliste bu konuda soru önergesi verdik ancak cevabını alamadık. Bandırma'ya kaç fidanın alındığını, bunların kaç tanesinin dikildiğini sorduk ancak yanıt vermediler. Fidanları satın almak yeterli değil bunları çürümeden ekip daha sonra bakabilmek önemli. Daha yeşil bir Bandırma için kim hangi çalışmayı yaparsa biz parti olarak destekleriz. Özellikle ıhlamur ağaçları hem güzel koku verecek hemde ekonomik olarak değeri olacak" dedi.

Kampanyanın başlatılmasını sağlayan İl Genel Meclis ve Tarım Komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit ise, köylerdeki vatandaşların evlerinin bahçelerine dikmesi için toplam 2 bin adet fidanın dağıtılacağını belirterek, "Köylerimizi hem çevre hem ekonomik açıdan değeri olan ıhlamur ağaçlarıyla donatacağız. Toplam 2 bin adet fidan dağıtacağız. Bunun 1000 tanesi ıhlamur, 500 tanesi kestane ve kalanı ise çınar ve selvi fidanları. Yeşil Bandırma için herkesin bir fidan alıp dikmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:35:19
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 18:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?