5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

CHP milletvekilleri Manyas'ta

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ MANYAS'TA SEL BÖLGESİNİ GEZDİLER

CHP'li milletvekillerinden oluşan heyet Balıkesir'in Manyas ilçesinde son yağışlarda selden dolayı büyük zarar gören tarım arazilerinde inceleme yaptılar.

CHP tarafından oluşturulan komisyonda yer alan Bursa Milletvekili Abdullah Özer, TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük ile Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan,son yağışlarda büyük zarar gören Manyas'ta bir basın toplantısı yaptılar. Toprak ile suyun barışını sağlayan Toprak-Su Genel Müdürlüğü'nün 20 yıl önce daha sonra Köy Hizmetlerinin kapatıldığını dile getiren milletvekilleri buradaki sel felaketinin bile bile lades olduğunu savunarak, "Şu an Kocagöl-Salur arasındaki 9 kilometre boyunda ve 1,5 kilometre genişliğinde sel oluşmuştur. Şu anda suyun drenaj kanalları aracılığı ile göle tahliyesi için mevcut su pompaları yetersizdir. Acilen 10 adet su motopompunun konulup, suyun bir an önce tahliyesinin yapılması gereklidir" dediler.

Milletvekilleri çiftçinin bugün yabancı bankalardan ait kredi borcuna karşılık tarlasını ipotek ettirdiğini ve borcunu ödeyemeyecek durumda olan çiftçinin toprağının yabancılara geçeceğini belirttiler. CHP'li Milletvekilleri Özer, Küçük ve Aydoğan beraberinde Balıkesir il Başkanı İrfan Barış ve Manyas ilçe Başkanı İsfendiyar Ülker ile birlikte Hamamlı ve Kocagöl köylerine giderek, suyun tarım alanlarına verdiği zararı gözlemlediler. Kocagöl, Akçaova, Hamamlı köyleri ile Salur Beldesinde vatandaşlar ile biraraya gelen Milletvekilleri "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını ve iktidar milletvekillerinin de bölgeye gelerek, suyun verdiği zararı görmelerini sağlamak istediklerini belirttiler. Manyas'ta halen 15 bin dekar tarım alanının su altında olduğu belirtildi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ MANYAS'TA SEL BÖLGESİNİ GEZDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:28:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 18:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?