3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

CHP'den çimento fabrikası açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, çevreye ve insana zararı olmayan, yeni istihdam imkanları sağlayacak bir çimento fabrikasının ilçeye yapılmasına karşı olmadıkları belirtildi. 

CHP İlçe Sekreteri Sadullah Batur, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündeme gelen çimento fabrikası konusunda açıklama yaptı. Bandırma CHP İlçe Örgütü'nün yeni istihdam imkanları sağlayan, insan sağlığına ve çevreye duyarlı hiçbir yatırımın karşısında olmadığını ve olmayacağını belirten Batur, ilçe örgütü olarak Bandırma ilçe merkezinin hemen yanında belediye mücavir alanında yapılmak istenen çimento fabrikasının yeri nedeniyle insan sağlığı ve çevrede oluşturacağı kötü etkilerden endişe duyarak olumsuz görüş açıkladıklarını ve tepki gösterdiklerini söyledi. 

CHP İlçe Sekreteri Batur, kendileriyle aynı endişeleri taşıyan binlerce kişinin düzenledikleri imza kampanyasına katıldığını ifade ederek, uygun bir yer seçilerek insan sağlığı ve çevreye duyarlı teknoloji ile donatılmış, yeni istihdam olanakları sağlayacak bir çimento fabrikasının yapımına, yatırımcısı partilerinin mensubu olsun veya olmasın karşı durmayacaklarını, aksine destekçisi olacaklarını söyledi. 

CHP İlçe Sekreteri Batur açıklamasında, "Balıkesir Milletvekili Sayın Mehmet Cemal Öztaylan'a soruyoruz: Yapılmak istenen çimento fabrikasının insan sağlığı ve çevremiz açısından hiçbir zarara yol açmayacağının garantisini verebilir misiniz? Sayın Öztaylan, Gönen'de yapılmak istenen çimento fabrikasının ortakları arasında partimizin bir mensubunun olduğu iması ile bizim Bandırma'da gösterdiğimiz tepkiyi Gönen'de göstermediğimiz imajını vermek istemiştir. Oysa bilinmelidir ki partimizin insan sağlığı ve çevremizin korunmasına ilişkin duyarlı yaklaşımı sadece Bandırma ile sınırlı olmayıp, ülkemizin bütünü ve hatta dünyamızın her noktası için geçerlidir. Doğaldır ki, bu durum Gönen'de yapılmak istenen ve yine seçildiği yer itibarı ile Gönen halkının endişesine yol açan çimento fabrikası projesine yaklaşımımızda aynı düzeydedir. Partimiz Gönen'de yapılmak istenen çimento fabrikası ile ilgili de taşıdığı endişeleri her platformda dile getirmektedir. Örneğin Milletvekilimiz Sayın Ergun Aydoğan tarafından Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na cevaplandırılması amacıyla soru önergesi verilmiştir. Kamuoyunun takdir edeceği gibi, duyarlı yaklaşımımız ortakları arasında partimiz mensuplarının olması halinde de hiçbir değişiklik göstermez" ifadelerini kullandı. Açıklamada, konuyla ilgili bir yazıda ismi geçen Burhan Timur Odaman'ın da CHP'nin kayıtlı üyesi olmadığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?