7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

CHP'den komisyon talebi

Balıkesir İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Namık Havuçta, İl Genel Meclisi bünyesinde Hukuk Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

CHP Bandırma İlçe Teşkilatı’nda İl Genel Meclis üyeleri İsmet Koçyiğit ve Ahmet Göçmez’le birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Namık Havutça, il genel meclislerinin adeta yerel bir parlamento işlevine büründüğünü ifade ederek, bu niteliği itibari ile de , halkın mahalli müşterek gereksinimlerini karşılamada çok yoğun bir çalışma yürütmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Havutça, “Ülkemiz , uluslar arası hukuka paralel olarak, AB aday ülke olarak da , başta Anayasanın başlangıcında ve Anayasamızın 2. maddesinde tarifini bulunan Cumhuriyetin niteliklerinde ifade edildiği gibi insan haklarına saygılı, demokratik , laik sosyal bir hukuk devletidir. Bu anlamda, insan haklarının korunması, genişletilmesi güvence altına alınması ancak hukukun üstünlüğü ile korunup güvence altına alınabilir. Ne yazık ki tüm ısrarlı takiplerimize rağmen, Balıkesir İl Genel Meclisi de önerdiğimiz ,Hukuk Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu kurulmasına yönelik önerilerimizi, İl Genel Meclisi oy çokluğuna dayanarak kabul etmemektedir.

Eğer Balıkesir İl Genel Meclisi insan haklarının korunması ve geliştirilmesini bir görev ve sorumluluk olarak kabul ediyorsa, İnsan Hakları Komisyonu kurmak zorundadır. Bu görev Anayasamızın ve demokratik hukuk devletinin ve somut olarak da İnsanlarımızın , halkımızın talebidir.

Ben buradan, hukukun üstünlüğü , İnsan Haklarının korunması konusunda duyarlılığı olan tüm Balıkesirlilere sesleniyorum. Hukuk ve İnsan Hakları Ekmek , su, hava kadar yaşamsal ve önemlidir. Çevre kirliliği en önemli ve öncelikli sorunumuzdur. Yine önümüzdeki süreçte İl Genel Meclisi gündemin konusunda bir tanesi çevrenin korunması ile ilgilidir.Gönen çayı ve Manyas Gölü çevresindeki kirlilik grubumuz tarafından gündeme getirilmiş , İl Genel Meclisi tarafından kabul edilerek ilgili komisyonlarda görüşülmesine karar verilmiştir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 10:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?