5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

CHP'den müftüye ziyaret

CHP'LİLER MÜFTÜLÜĞÜ ZİYARET ETTİ

CHP Balıkesir İl Teşkilatı, Müftülüğü ziyaret etti. İl Müftüsü Necdet Çetin'in makamında kabul ettiği CHP İl Başkanı İrfan Barış ve yönetim kurulu üyeleri, nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

CHP İl Başkanı İrfan Barış, bir süre önce görevden alındığını öğrendiği İl Müftüsü Necdet Çetin'e destek verdi. Görevden almaya tepki gösteren İrfan Barış, "Herkes belli bir süreyi doldurduktan sonra emekli olur. Fakat insanları zorla sürpriz yaparak kendi iradesi dışında emekli etmek şık bir şey değil. Kamu kurumları kimsenin tapulu malı değildir. Biz Sayın Müftümüzün görevini en iyi şekilde yaptığını biliyoruz. Sayın müftümüz bilmeden veya istemeden de olsa bazı kuşları ürkütmüş olsa gerek ki görevden alınmış. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

MÜFTÜDEN DEDİKODU ŞİKAYETİ

İl Müftüsü Necdet Çetin ise ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından emekliye ayrılan Necdet Çetin, 15 Aralık'ta de görevini bırakacağını, devir teslimin olmasını beklediğini söyledi. BalıkesiR7de çok dedikodu yapıldığını belirten ve bundan da şikayetçi olduğunu anlatan İl Müftüsü Necdet Çetin, iki kızını da Balıkesir'den evlendirdiğini memleketi Sakarya'ya dönmeyeceğini ve Balıkesir'de yaºayacağını söyledi. Balıkesir'in güzel ama çok dedikodu çıkaran bir şehir olduğunu belirten Çetin, "Balıkesir'in bu huyuna alışamadım. Niçin böyle yapıyorsunuz diye soruyorum, kimseden cevap alamıyorum" dedi.

Necdet Çetin, Bilecik İl Müftüsü olarak görev yaparken 1998'de emekli olmuş, 2003 yılında ise Balıkesir'e müftü olarak atanmıştı. Çetin'in görevden alınması Balıkesir'de beklenmedik bir karar olarak değerlendirilirken, Balıkesir'e Artvin Müftüsü Turgut Açari'nin atanacağı kaydedildi.

CHP'LİLER MÜFTÜLÜĞÜ ZİYARET ETTİ
CHP'LİLER MÜFTÜLÜĞÜ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 19:34:02
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 02:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?