3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

CHP'li Aydoğan'dan hesap savunması

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Anayasa Mahkemesi'nin incelemesini tamamladığı hesaplardaki paranın partinin parası olduğunu, yaşanan sorunun muhasebe tekniğinden kaynaklandığını ileri sürdü. 

Aydoğan, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Aydoğan, ülkenin siyasi ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu, bunların çözümü yerine ülkenin yapay gündemlerle meşgul edildiğini ileri sürdü. Aydoğan, "Üreticiler mecalimiz kalmadı diyor. Türkiye'nin sorunları çözülmeli, geçmişte yaşanan krizler sonrasında iktidar, gittiği yerlerde sorunların çözülmediğini görmelidir. Büyüme düştü, cari açık risk atında, Türkiye'nin borçları 2 kat arttı. 

Şahıslar ve şirketler çek ve senetlerini ödeyemez hale geldi. 2001 krizi sonrasında ortaya konan program yangın söndürme programıydı. Ardından ekonomide restorasyon programı uygulanmalıydı, ancak uygulanmadı. Tarımda, komşu ülkelerden pamuk ve mısır gibi ürünler almaya başladık. Arapların da doğu ve güneydoğuya tarımsal yatırım yapacaklarını duyuyoruz. Türkiye tarımda kendi kendine yeten bir ülkedir. Türkiye'nin yüksek oranda borç ödemesinin altında faiz ödemesi vardır. 10 haftalık ödenen faizle 10 yeni üniversite açılacağını bilmemiz gerekiyor" dedi. 

CHP Milletvekili Ergün Aydoğan, son günlerde partisi CHP'nin yıpratılmak istendiğini belirtti. "İkinci kayıp trilyon vakası" olarak değerlendirilen parti hesaplarındaki harcamalarla ilgili açıklama yapan Aydoğan, bunun muhasebe tekniğinden kaynaklanan bir durum olduğunu savundu. Milletvekili Aydoğan, "Hesaplarımızdaki para, partimizin parasıdır. Oradaki olay muhasebe tekniğinden kaynaklanmaktadır. Bunlar iddiadan başka bir şey değildir. CHP, ulusal çıkarlarımızı korumaya her zaman devam edecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 15:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?