6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

CHP'li başkan tutuksuz yargılanacak

Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CHP'liler, serbest kalan başkanlarını kurban keserek karşıladı.

Belediye bünyesine ihalesiz mal alımı yaptığı iddiası ile tutuklu yargılanan Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, bugün Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, Aynur ile iş adamları Muzaffer Salon ve Mehmet Çelik'in, tutuksuz olarak yargılanmalarına karar verdi. Akşam saatlerinde tahliye olan Aynur'a, duruşma çıkışında partililer sevgi gösterisinde bulundu. Aynur, yaklaşık yüz araçlık bir konvoyla Altınoluk'a hareket etti. Beldenin Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Belediye binası önüne CHP'li Altınoluk Belediye Başkan Adayı Hasan Özpolat'ın seçim otobüsüyle gelen İsmail Aynur, partililere konuşma yaparak Cumhuriyet Meydanı'na ilerledi. Halkın yoğunluğu nedeniyle E-87 karayolu bir süre araç trafiğine kapandı. Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Aynur, partisi ile arasında bir sorun bulunmadığını vurgulayarak, "Başkan Adayımız Hasan Özpolat ile birlikteyiz. Ben partim olan CHP'yi ve Özpolat'ı destekliyorum. Bilindiği gibi ben açığa alınmış bir başkanım. Yani görevimi yapamıyorum. Şu an karşınızda sade bir vatandaş olarak duruyorum. Fakat, tüm bu olanlar nedeniyle partimle yada aday Özpolat kardeşimle hiçbir anlaşmazlığımız yoktur. Görüyorum ki, tüm Altınoluk halkı burada. Ben bu birlikteliği istiyordum. Aynı birliktelik çerçevesinde oylarınızı CHP'ye vererek Hasan kardeşimizi layık olduğu gibi başkan yapacağınıza artık eminim. Hepinizi çok seviyorum. Altınoluk'u çok seviyorum"
dedi.

Seçim otobüsünden inerek CHP'nin seçim bürosuna yürümek isteyen İsmail Aynur, kalabalığın izdiham oluşturması nedeniyle zor anlar yaşadı. CHP belde teşkilatı yönetimi ise, Aynur'un tahliye edilişi için seçim bürosu önünde kurban kestirdi ve kanını Aynur ile Hasan Özpolat'ın alınlarına sürdü. Aynur, seçim bürosunda çiçeklerle karşılandı. İsmail Aynur, tezahüratlar eşliğinde meydandan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 22:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman dalgıç IP: 88.247.227.xxx Tarih : 10.03.2009 21:04:49

yargı geçde olsa dogru kararı verdi geçmiş olsun ismail amca..