6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çiftçi borçlarının ertelenmesi

Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki 4 ilçenin ziraat odası tarafından Başbakanlık, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne, ülkedeki çiftçi borçlarının 1 yıl ertelenmesine ilişkin verdiği teklifin onaylanmasının ardından, odalar aynı kuruluşlara tekrar bir istekte bulunarak, erteleme düzenlemesinin tüm bankalar ve kredi veren tüm kurum ve kuruluşları kapsamasını istendi.

Geçtiğimiz 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde, hazırladıkları çiftçi kredilerinin 1 yıl ertelenmesi yönündeki teklif, TBMM’de görüşüldükten sonra onay bulmuştu. Ayvalık Ziraat Odası, Edremit Ziraat Odası, Burhaniye Ziraat Odası ve Havran Ziraat Odası başkanlarının imzasını taşıyan teklif dilekçesinin kabulüyle birlikte yalnızca Ziraat Bankaları’na borçlanan çiftçilerin borçlarında erteleme yapılmasına ilişkin karar çıkartıldığını söyleyerek, borç erteleme kolaylığının tüm bankları ve çiftçilere krediler veren tüm kurum ve kuruluşları kapsamasını talep eden Edremit Ziraat Odası yönetimi, açıklamada bulundu.

Edremit Ziraat Odası adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Ali Yılmaz Diker, 14 mayıs Çiftçiler Günü’nde gittikleri Ankara’dan, ülkedeki tüm çiftçilerin yüzünü güldürecek bir haberle döndüklerini, fakat daha sonra az sayıda çiftçinin yüzü güldüğünü kaydederek, ilgililerden istekte bulundu. Borç erteleme kolaylığının kapsam genişletmesine gidilmesini isteyen Diker, “Hükümetimiz, Edremit Körfezi’ndeki 4 ziraat odasının bu isteğini kabul etti ve ülkemize emsal teşkil edecek bir borç ödeme kolaylığı sağlandı.

Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, küçük bir yanlış anlaşılma yada ihmalden doğan sıkıntıların da çözülmesini istemekteyiz. Çok büyük bir maddi sıkıntı ile karşı karşıya gelerek kredi ve borç batağına düşen ülkemizdeki milyonlarca çiftçi yalnızca Ziraat Bankaları’na borçlu değildir. Hükümetimizin yaptığı bir yıl borç erteleme kapsamının tüm özel bankalar, kredi veren resmi ve özel kurum ve kuruluşları da kapsaması yönünde tekrar aynı yetkili mercilere teklif dilekçeleri göndermiş bulunmaktayız.

Bu teklifin de hükümetimiz tarafından onaylanması halinde, borç batağıyla yaşam mücadelesi veren milyonlarca çiftçimizin yüzü gülecektir. Bu durumu tüm kamuoyu ile paylaşma gereği dulduk ve teklif dilekçemizin de takipçisi olacağımızdan çiftçilerimizin şüphesi olmasın. Dünya zeytin üretiminin kalbi durumundaki Edremit Körfezi’nde hizmet veren binlerce üreticimizin haklarını savunan ziraat odalarımızın mücadeleleri ülkemizdeki tüm çiftçilere kolaylıklar sağlanması yönünde etkin rol oynuyor. Emeği geçen kurum, kuruluş ve tüm yetkililerine, üreticilerimiz adına teşekkür ederken, kredi borç kolaylığı konusu ile acilen ilgilenmesini istirham etmekteyiz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?