3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çiftçinin yağmur zararı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde geçtiğimiz gün yağan şiddetli yağmur nedeniyle Bostancı ve Çıkrıkçı köylerindeki çiftçilerin mahsullerinde önemli ölçüde kayıplar olduğu öğrenildi. 

Edremit Ziraat Odası'ndan (EZO) edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün şiddetli yağmur yağışı nedeniyle bazı üreticilerin mahsullerinde önemli kayıplar meydana geldi. Özellikle fasulye, domates ve buğday üreticilerinin yağmurdan zarar gördüğünü kaydeden EZO muhasip üyesi A. Yılmaz Diker, "Geçtiğimiz yağan yağmur Bostancı Çıkrıkçı köylerindeki üreticileri zarara uğrattı. Mahsulller yağmur damlaları yüzünden koparak erken dökülmeye maruz kaldı. Üreticilerin ekili alanları tahrip oldu ve bazı bölgelerde de yüzde 60 - 70'lere varan kayıplar olduğu tespit edildi. Çaresiz üreticiler ise, kaymakamlığa müracaat ederek İlçe Tarım Müdürlüğü aracılığıyla zarar tespitleri konusunda yardımlar alıyor. Umarız zararları acilen telafi edilir. Durumdan EZO olarak çok üzgün olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi. 

Bu arada, ekili arpaların biçildiği ve önümüzdeki günlerde de tarlalardaki buğdayların biçilmesine başlanacağını söyleyen Diker, buğday fiyatlarının açıklanmadığını hatırlattı.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?