7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Çiftçiye gelir desteği müjdesi

AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin, 14 Ağustos tarihinden itibaren bir defada yapılacağını açıkladı. Özgün, Köydes projesi kapsamında ayrılan 30 trilyonluk ödeneğin mutlaka amacı doğrultusunda harcanacağını, paranın geriye dönmeyeceğini, bunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimatı olduğunu söyledi. 

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı İsmail Özgün, il teşkilatı tarafından hazırlanan yaz takvimi kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Savaştepe İlçesi'ndeki temaslarının ardından Balya İlçesi'ne geçen milletvekili İsmail Özgün; AK Parti İlçe Teşkilatı, Belediye, Kaymakamlık, jandarma, hastane, Ziraat Odası ve Danışment Köyü'nü ziyaret etti.
İsmail Özgün, iktidar partisi olarak popülizm yapmadıklarını, tüm belediyelere eşit davrandıklarını söyledi. Balya Belediye Başkanı Kemal Çavdar'ı makamında ziyaret eden Özgün, ilçedeki sorunlar hakkında bilgi aldı. 

AKP Balıkesir Milletvekili Özgün, Balya Ziraat Odası'nı ziyaretinde DGD ödemelerinin 14 Ağustos 2004 tarihinden itibaren tek seferde yapılacağını bildirdi. Çiftçilerin yaşadığı sorunlarla ilgili bilgiler alan Milletvekili Özgün, DGD ödemeleri için tüm çiftçilere banka kartı verildiğini, isteyen çiftçilerin istediği yerden parasını alabileceğini söyledi. Özgün, son günlerde tırmanan terörün kökünü kazıyacaklarını, hükümet olarak bunda kararlı olduklarını belirtti. İsmail Özgün, geçen hafta Antalya'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan ve Balya Danışment Köyü'nde toprağa verilen Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya'nın babası Mehmet Kaya'ya taziyede bulundu. Özgün, "Terörün üzerine kararlılıkla gideceğiz. Bu konuda net ve kararlıyız. Geçmişte çok kayıplar verildi. Sabrımız taştı. Terörün sonunu getireceğiz, kimse merak etmesin" dedi. 

İktidar partisi olarak tüm belediyelere eşit davrandıklarını anlatan Özgün, "Akçay Belediyesi'ne 350 bin YTL ödenek çıktı" diye konuştu. Yapımı yeni tamamlanan Balya Devlet Hastanesi ek binasına geçen Özgün, Sağlık Grup Başkanı Dr. Semra Bayram'ı ziyaret etti. Özgün, "Bakanlıktan kaydırma yöntemi ile buralara doktor atamalarını önümüzdeki günlerde yapacağız. Bandırma'da 6-7 kadın doğum uzmanı var. İvrindi ve Balya'da yok. Bu puanlama yöntemi ile yapılacak" şeklinde konuşma yapacak.

KÖYLÜLER MİLLETVEKİLİNDEN ADSL İSTEDİ 

Milletvekili İsmail Özgün, ilçe merkezinden sonra Danişment Köyü'nde geçerek köylülerle sohbet etti. Özgün, tanık olduğu problemleri anında telefon görüşmesi yaparak ilgili bakanlıklara aktardı. Köydeki sağlık ocağını ziyaret eden Özgün, burada köy muhtarı ile beraber tansiyonunu ölçtürdü. Kendini iyi hissettiğini belirten Özgün'ün tansiyon ölçüsü de 12-8 (normal) değerlerde çıktı. Milletvekili ile kahvehanede sohbet eden Danışmentliler, köylerine ADSL sistemi kurulmasını istedi. ADSL olmadığı için faturaların yüksek geldiğini, bu durumun kendilerini zorladığını ifade eden köylülerin talebi üzerine Telekom İl Müdürü Şükrü Şık'ı arayan milletvekili Özgün, Danişment Köyü'ne Eylül ayında 48 hatlık ADSL hattı kurulacağını öğrenip, müjdeyi köylülere duyurdu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 15:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?