7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Çiftlikten tavuk yerine içki çıktı

Balıkesir'de, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler kaçak içki üretimi yapıldığı ihbarı üzerine bir tavuk çiftliğine operasyon düzenledi.

Kullanılmayan tavuk çiftliğini para karşılığı kiralayan şahısların burada sahte rakı imalatı yapıp piyasaya sürdükleri iddiasıyla 4 kişi yakalandı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesi Aksakal beldesinde Bahattin E.'ye ait kullanılmayan tavuk çiftliğinin il dışından gelen bazı kişilerce 2 bin TL. karşılığında kiralandığı ve bu şahıslar tarafından rakı üretimi yapıldığı ihbarını değerlendiren jandarma timleri, tavuk çiftliğinde operasyon gerçekleştirdi.

Yılbaşından bir gün önce yapılan baskında, H.Ş. (54), K.B.(46), A.G. (46) ve S.S. (39) isimli 4 kişinin rakı imal ederken suç üstü yakalandıkları, çiftlikte yapılan aramada bin 710 adet sahte bandrol, 700 litre doluma hazır rakı, 894 şişe dolu sahte yeni rakı, 3 bin 670 adet boş rakı şişesi, 4 kg anason, 1 adet alkol seviyesini ayarlamada kullanılan derece, rakı üretiminde kullanılan 1.5 tonluk 2 adet tank, bu tanka bağlı özel hazırlanmış düzenek, 850 adet sahte yeni rakı kapağı ele geçirildiği, bunlarla birlikte içkilerin sevkinde kullanıldığı belirtilen 34 plakalı kapalı kasa kamyonete de el konulduğu bildirildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme ve araştırmalarda çiftlikte daha önceden üretilen bir miktar sahte viski ve sahte rakının Antalya ve İstanbul illerindeki müşterilere teslim edildiği belirlendi. Operasyonda gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki sorgularının ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları, olayla silgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 21:31:13
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 21:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 83.135.162.xxx Tarih : 6.01.2009 00:21:18

BIRAKIN BU ISLERI HABERE BAK SAHTE RAKI ÜRETIMI YAPAN KISILER YAKALANIYOR VEDE TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILIYORLAR SEBEB SUC ÜSTÜ YAKALANIYORLAR AMA SERBEST BIRAKILIYORLAR YA KARDESIM BURASI TÜRKIYE ARTIK BUNU BASILARININ ARTIK ANLAMASI GEREKLI VEDE BUNLARIN KAFALARINA VURA VURA ANLATMAMIZ GEREKLI CÜNKÜ BU ÜLKE BIR AFRIKANIN BIR ÜLKESI DEYIL UNUTULDU HERALDE iSTANBULDA SAHTE RAKIDAN 7 KISI ÖLMÜSTÜ BENIM BILDIYIM SON KANUNLA SAHTE ICKI ÜRETENLERE AVIR CEZALAR VERILIYORDU