2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Ciğerlerimiz yandı!

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangınında 500 dönüm ormanlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kepsut'a bağlı Danahisar köyünde iş makinesinin sebep olduğu anız yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Çok sayıda kızılçam ve meşe ağacı bulunan alanda hızla büyüyen yangın, Darıçukuru köyünü de tehdit edince panik yaşandı. Balıkesir'den 2 uçak, Bursa, Balıkesir, Edremit ve Manisa'dan 5 helikopter ile Kepsut Orman İşletmeleri'nden ekipler ve iş makinalarının müdahale ettiği yangın, rüzgarın ters esmesiyle Darıçukuru köyüne ulaşmadan kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları halen devam ederken, 500 dönüm orman sahasının kül olduğu öğrenildi.

Havran'da da yangın

Balıkesir’in Havran ilçesindeki zeytinlik arazide çıkan yangın, çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçradı. Yangına 2 söndürme helikopteri ile çok sayıda itfaiye aracı müdahale ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Havran ilçesine bağlı Hallaçlar Köyü yakınlarında bulunan Alaçam mevkiindeki zeytinlik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, rüzgarın da etkisiyle çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanı sıçradı.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Havran Orman İşletme Şefliği ekipleri yangına 2 helikopter, arazözler ve çok sayıda işçi ile müdahale ediyor. Köy sakinleri de kendi imkanlarıyla yangını söndürmek için mücadele veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 19:18:05
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 22:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?