3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çimento fabrikasına tabutlu protesto

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Babayaka köyüne kurulması planlanan çimento fabrikasına tepki gösteren köylüler, cami avlusunda tabuta girerek protesto eylemi yaptı. Tabutlu eylemin yanı sıra köy meydanında 'sessizlik' eylemi de yapan köylüler, yaptıkları protesto görüntülerinin yer aldığı bir de klip hazırladı. 

Gönen'in Babayaka köyüne yapılması planlanan çimento fabrikasına tepki amacıyla, çevre köylerdeki vatandaşlar biraraya gelerek Dere köyde cami avlusunda protesto eylemi yaptı. DSP Gönen İlçe Başkanı Ayla Umay'ın da katıldığı protestoda, cami avlusunda toplanan köylülerden Ali Varol hazırlanan tabuta girdi. Fabrikanın açılmasıyla canlı canlı tabuta girecekleri mesajını vermek için bu eylemi yaptıkları ifade eden köylüler, daha sonra tabutu omuzlarına alarak bir süre dolaştılar.
Protesto gösterisinde konuşan DSP Gönen İlçe Başkanı Ayla Umay, fabrikanın yapılmasıyla birlikte başta insan olmak üzere hayvan ve bitki sağlığında hissedilir değişimler yaşanacağına dikkat çekerek, kararın altına imza atan herkesin geri adım atması gerektiğini söyledi. DSP Sarıköy Belde Başkanı Sebahattin Ünal ve Dereköy Muhtarı Ahmet Akduman da protesto eyleminde birer konuşma yaptılar. 

Protesto eylemini kameraya çeken köylüler, müzik eşliğinde bir de klip hazırladılar. Klipte fabrikanın kurulacağı alandaki yeşil doğa, dereler, ormanlık alanlar gösterilirken, tabut eylemi ve köy meydanında yapılan sessizlik eylemi de klipte yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 09:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?