3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Cinayet planını polis bozdu

Balıkesir polisi, sevdiği erkeğin nişanlandığı üniversite öğrencisini öldürtmek için plan yaptığı ileri sürülen kadını düzenlenen operasyonla yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları neticesinde, kendisiyle irtibat kurulan N.A. (28) isimli şahıs, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ikamet eden Y.G. (30) isimli bayanın, İzmir'de ikamet eden F.K. (22) isimli üniversite öğrencisi genç kızı öldürmesi için kendisine 15 bin YTL para teklif ettiğini anlattı. Harekete geçen Cinayet Bürosu ekipleri, hakkında F.K. ve nişanlısı M.S.'yi (26)
Balıkesir'e getirerek ifadelerini aldı. Genç nişanlılar, Y.G. isimli şüpheliden davacı olduklarını söyledi. 

Şüpheli Y.G. ile ihbarcı N.A., önceden aralarında anlaştığı üzere infazın gerçekleştirileceği gün olan 5 Haziran Perşembe günü Balıkesir'de bir kafeteryada buluştu. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki kafeteryada daha önceden tedbir alan sivil polisler, azmettirici kadın ile itirafçı olan tetikçi N.A.'yı yakalayıp gözaltına aldı.
Yapılan tahkikatta Y.G.'nin, erkek arkadaşı olan M.S.'nin F.K. ile nişanlanmasını hazmedemediği, F.K.'yi intihar süsü vererek öldürmek için G.G. (25) isimli şahıs aracılığıyla tetikçi N.A. ile anlaştığı, buna göre F.K.'ye bir intihar notu yazdırıp iple asmak suretiyle öldürmeyi planladıkları tespit edildi. Y.G., N.A. ve G.G. isimli şüphelilerin, emniyetteki sorgulamalarının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları, Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin başarılı operasyonuyla işlenmeden önlenen cinayete teşebbüs iddiasıyla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 15:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?