3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çinliler Akçay'a hayran kaldı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesine gelen Çinliler bölgeye hayran kaldı.

İstanbul'da faaliyet gösteren Aristo Tour ile merkezi Akçay'da bulunan Demre Tour'un organizasyonu ile Çin'de faaliyet gösteren 40 seyahat acentesi yetkilisinden oluşan grup bir haftalığına Türkiye'ye geldi.

Çanakkale'den Akçay'a gelen Çinlilere ev sahipliği yapan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, beldeyi tanıtan film, broşürlerden oluşan hediye paketleri verdi.

Aristo Tour yetkilisi Filiz Başaran, "Konuklarımız Türkiye'de Antalya, Bodrum gibi yerlerin dışında yeni bölgeleri de tanımak istiyorlar. Bir haftalık Türkiye ziyaretlerinde Kuzey Ege bölgesinde Çanakkale, Akçay ve Ayvalık'ı tanıtma imkanı bulduk. Ülkemize düzenleyecekleri turlar için önümüzde ki yıllarda Akçay bölgesini değerlendirebilirler" dedi.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ise, "Ülkemizde turizmin ilk başladığı yerlerden olan Akçay'ımızın turizmde yeniden hak ettiği üne kavuşması için çalışmalarımız sürüyor. Akçay'ımız mevcut deniz hudut kapısı ve bunun yanında havaalanının uluslararası uçuşlara açılmasından sonra dış turizme daha iyi hizmet verebilecektir. Çin'li seyahat acentesi yetkililerinin bölgemizi ziyaret etmeleri dış turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olacaktır" dedi.

Çinli seyahat acentesi yetkilileri ise öncelikle değişik yöreleri tanımak istediklerini belirterek, "Akçay, Çanakkale ve Ayvalık doğal yapısı, mitolojik hikayeleri ile değişik yerler. Yeni tanıdığımız bölgeleri bir yıl sonraki tur programlarımız için değerlendireceğiz" dediler.

Çin'in konuklarla birlikte gelen Shanghai SMG Media Gourup televiyonu da çekimler yaptı. Çin heyeti kordon boyunda dolaşarak alışveriş yaptı. Daha sonra İzmir üzerinden ülkelerine gitmek üzere İstanbul'a döndüler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 21:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?