6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çocuk suçlularla başa çıkamıyorlar

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, suç işleyen ve mahkeme kararı ile çocuk yuvasına gönderilen çocukların görevli memurlardan önce geri geldikleri iddia edildi. 

İşledikleri suçtan sonra yakalanan ve mahkemeye çıkartılan 18 yaş altı çocukların mahkeme kararı ile Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait yurtlara gönderildiği belirtildi. Edremit'te polisin 12 yaşından küçük çocukları götürdüğü Ayvalık ile 12-18 yaş arası çocukları götürdüğü Balıkesir Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yuvalardan çocukların hiç kalmadan çıktıkları ileri sürüldü. 

Edremit Emniyet Müdürlüğü tarafından işledikleri suçlardan dolayı yakalanan ve mahkeme kararı ile çocuk yuvalarına gönderilen çok sayıda çocuğun kendilerini bırakan görevli memurlardan önce bulundukları yere geri döndüklerinin tespit edildiği bildirildi. İçlerinde defalarca suç işleyen ve her yuvaya bırakılmalarından kısa bir müddet sonra bulundukları yerlere geri döndükleri tespit edilen çocuklarla ilgili emniyet tarafından bir istatistik hazırladığı öğrenildi. Kanunlara göre, yuvalara teslim edilen çocukların muhafaza edilmesi gerektiği bildirildi. ı
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 23:52:56
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 01:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?