6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çocuklar Bayram yaptı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. yıldönümü, Balıkesir’in Burhaniye, Gömeç, Havran, Ayvalık ilçe ve beldelerinde de coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalarda öğrencilerin gösterileri büyük bir beğeni ile izlenirken büyük alkış aldı.

İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam eden törenlere ilçe Kaymakamları, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Edremit’in Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu diğer ilçe ve belde belediye başkanları daire amir müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, öğrenciler 23 Nisan ve bayrak konulu şiirler okudu. Öğrencilerinin geçişleri sırasında birbirinden ilginç kıyafetli minikler törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışladı.
Törenlerde konuşmacılar, 23 Nisan 1920’de açılan TBMM; işgal altındaki yurdumuzu kurtarmak için zor ama bir o kadar da onurlu bir görev üstlenmiştir.

Yılgınlığın ve bezginliğin doruğa ulaştığı, ümitlerin tükendiği bir anda milletin bağrından çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün halkın umut kaynağı olduğu belirtilerek “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyen Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı ve daha sonraki süreçte Meclise işlerlik kazandırmıştır. Kendine muhalefet edenlere kulak vermiş, onları da ikna ederek kararları meclisten geçirip yürürlüğe koymuştur. Bu duygular atında yapılan 23 Nisan Şenliklerinde Türkiye tüm Körfez halkı tek vücut olarak Çocuk bayramını en iyi şekilde kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?