7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Çocuklar sütsüz kalmasın

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki mahallelerde şeker, tansiyon ve kolesterol taraması yapan belediye tabipliği, şimdi de fakir aile çocukları için süt dağıtımına başladı.

İlçedeki zincir marketlerden sağladıkları sütleri kapa kapı dağıtan belediyle tabibi Dr. Cengiz Kaypak, bu güne kadar 1 ton süt dağıttıklarını söyledi.

İlçede yıllık 8 bin insana sağlık hizmeti veren belediye tabibi Dr. Cengiz Kaypak, şimdide fakir aile çocukları için süt dağıtımına başladı. Hemşire Yıldız Erim ile birlikte kapı kapı süt dağıtan Dr. Kaypak, “Biberonlar boş kalmasın. Hiçbir çocuk aç kalmasın” adlı bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Çocuğuna süt alamayan ailelerin olduğunu tespit ettiklerini belirten Dr. Cengiz Kaypak, “İlçemizde faaliyet gösteren Diasa, Bim ve Pehlivanoğlu marketleri ile görüştük. Bize ücretsiz süt verdiler. Bu sütleri fakir ailelere dağıtmaya başladık. Bu güne kadar bir ton süt dağıtıldı. Bir aileye her hafta 3 litre süt götürüyoruz. Süt dağıtımı devam edecek. Kampanyamıza destek veren marketlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:47:24
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 16:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?