6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Çok istediği bilgisayarı geldi

Balıkesir’in Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, yürüme engelli Ergün Solak’ı sevindirdi. Solak’ın gazetelerde, “Bilgisayar istiyorum” başlıklı haberini okuyan Kaymakam Uslanmaz, Karadere köyündeki engelli çocuğa bilgisayar götürdü.

Doğuştan yürüme engelli olduğu için tekerlekli sandalye ile yürüyebilen 14 yaşındaki Ergün Solak, Kaymakam Ali Uslanmaz sayesinde bilgisayar sahibi oldu. Gazeteler de, engelli gencin bilgisayar istediği yolundaki haberleri okuyan Kaymakam Ali Uslanmaz, Karadere köyündeki Solak ailesini ziyaret etti. Köy muhtarı Hüseyin Girgin’in de katıldığı ziyarette yanında götürdüğü bilgisayarı Solak’ı evine kurduran kaymakam Uslanmaz, engelli vatandaşlara sahip çıktıklarını söyledi.

İlçede 450 dolayında engelli vatandaşın bulunduğunu tespit ettiklerini belirten kaymakam Ali Uslanmaz, “Bu delikanlının isteğini duyunca kayıtsız kalamazdık. Kendisinin bu bilgisayardan en iyi şekilde yararlanmasını istiyoruz. Devletimiz engelli vatandaşlarına sahip çıkmaktadır. Biz de Ergün Solak’a destek olacağız” dedi.

Bilgisayar sevinci yaşayan Ergün Solak kaymakam Ali Uslanmaz’a teşekkür etti. Bilgisayar kullanmayı en kısa zamanda öğreneceğini belirten Solak, “Hayırseverlerin yardımı ile tekerlekli sandalye ye kavuştum. Şimdi ise kaymakam amca bana bilgisayar getirdi. Çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 13:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?