3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çömez'e baba ocağından destek

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez'e baba ocağından destek geldi. Çömez'in babası Hasan Çömez, "Turhan vatan millet aşkıyla yanan bir evlattır. İngiltere'ye gitti, daha 6 aylık vizesi var" dedi. 

Turhan Çömez'in memleketi olan Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Paşaçiftlik köyündeki vatandaşlar Çömez'e destek verdi. Vatandaşlar Çömez'le ilgili haberleri köy meydanındaki kahvehanedeki televizyondan ve gazetelerden takip ederken, Çömez'in köy meydanındaki baba evine ise Türk bayrağı asıldı. Çömez'in çiftçilikle uğraşan babası Hasan Çömez, oğlunun 3 aylık yabancı dil kursu için İngiltere'ye gittiğini belirterek, ne zaman döneceğini ise bilmediğini söyledi. Kendisinin de 15 gündür oğluyla görüşemediğini ifade eden baba Hasan Çömez, "Turhan vatan aşkıyla yanan bir yavrudur. Vatana, millete hizmet için çok çalıştı çok gayret etti, hizmet etti. Allah devamını nasip etsin. Daima doğrunun yanındadır, hakkın adaletin yanındadır, hizmet aşkıyla dolu bir evlattır. Baba olarak, aile olarak destekliyoruz. Turhan'la telefonda 15 gündür görüşmedik. Ankara'daki avukat torunum görüşüyor" dedi. 

Çömez'in Ergenekon soruşturması kapsamında aranmasıyla ilgili olarak Hasan Çömez, "Allah hayıra tedbir etsin. Bunlar bir kanundur yasadır. Ama bunlar gelip geçecek, bir sıkıntı yok elhamdülillah. Kendisi İngiltere'ye 3 aylık yabancı dil kursuna gitti. Daha 6 ay vizesi var. Sıkıntı yok biz rahatız" şeklinde konuştu. 

Köy Muhtarı Ahmet Eryılmaz ise her zaman Çömez'den büyük destek gördüklerini belirterek, tüm köy halkı olarak Çömez'i sevdiklerini ve yanında olduklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise Turhan Çömez'in Türkiye'ye döndüğü zaman köyde kurban keseceklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yücel IP: 88.253.124.xxx Tarih : 3.07.2008 01:45:52

çömez bölgemizin namuslu şerefli bir bireyidir vatan hainliğle suçlanacak hiç bir yaklaşımda bölgemizde bulunmamıştır.bir sarıköylü chp li olarak çömezin yaptıkları icratları destekliyorum.