3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Çöplük yangını ucuz atlatıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çöplükte çıkan yangın ormanlık alna sıçradı. Yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. 

Öğle saatlerinde çıkan yangında ağaçların zarar görmediğini belirten Küçükköy Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, "Şehir çöplüğü orman yanında olmaz, olmamalı. 25 yıldır bu çöplük burada ve 10 yıldır için için yanmaya devam ediyor. 

Çöpü söndürmek mümkün değildir. Çöplüğün yanına orman işletmesi ağaç dikerek buralarını ormanlık alana çevirdi. Ama bu yanlış bir uygulama. Burasını daha önce Ayvalık Belediyesi şehir çöplüğü olarak kullanıyordu, buranın kullanım hakkı geçtiğimiz yıllarda da bize verildi. Yıllar önce yağ fabrikalarının atıklarının bu bölgeye dökülmesi dolayısıyla oluşan bölgede sıcağın etkisi ile atıklar alev alarak adeta bir lav gibi parlıyor. Bu konuda sıkıntılıyız. Tek çözüm Körfez Belediyeler Birliği'nin gündeminde olan katı atık depolama tesisinin bir an evvel yapılarak hizmete sokulmasıdır." dedi. 

Başkan Özdemir, geçtiğimiz günlerde Kaymakam Nazım Madenoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Küçükköy Belediyesinin de çöplük alanı olarak Ayvalık Belediyesi'nin çöplerini döktüğü sahayı kullanması yönünde alınan karar üzerine şu anki kullanılan kısmın üzerinin kapatılarak orman ile arasına duvar çekildikten sonra kendi belediyelerinin de toplantıda belirtilen yere çöplerini dökmeye başlayacağını kaydetti. 

Yangın bölgesine gelen Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, çıkan yangında ormanın etkilenmediğini, sadece ağaçların diplerindeki otların yanmasıyla tehlikenin de atlatılmış olduğunu söyledi. Onlarca kişinin katıldığı söndürme çalışmaları halen devam ederken, ormana ait karaçam ağaçlarının bulunduğu kısımdaki yangında ağaçların alt kısmındaki otlar etkilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 18:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?