7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Cunda Adası'nda 'Melekler Ayini'

ORTODOKS RUMLAR, AYVALIK’TA MELEKLER AYİNİNDE BULUŞTU

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Alibey Adası Taksiyarhis Kilisesi'nde, Ortodoks Rumlar için büyük önemi olan melekler ayininin dokuzuncusu yapıldı. Ayinde, Ortodoks Rumlar, `Melekler Ayini` için Cunda Adası`nda buluştu.

Taksiyarhis Kilisesi`nin bahçesinde yapılan ayine Midilli’den gelen çok sayıda Rum katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yapılan ve yıkılma tehlikesi nedeniyle ziyaretçi girişine yasaklanan Cunda Taksiarhis Kilisesi’nde yapılan ayine birçok yerli ve yabancı turistte büyük ilgi gösterdi.

Cunda Adası`nda her yıl 5–6 Eylül tarihlerinde geleneksel olarak düzenlenen `Melekler Ayini’’ bu yıl gecikmeli yapıldı.

Kilisenin bahçesindeki ayini Metropolit Apostolos Donilidis yönetti. Midilli’den gelen Rumlar, melekler için dualar okudu.

Ayini yöneten Apostolos Donilidis, daha önce izin alınmasına rağmen hazırlıklar tamamlanamadığı için ayinin ertelendiğini ifade etti.

Türk Mülki amirlerden izin aldıktan sonra geçmiş senelerde olduğu gibi gene bu Taksiarhis Kilisesinde Ortodoks Rumların ayini için Ayvalık’ta bulunmaktan mutlu kaldıklarını ifade eden Yunanistan’ın Midilli adası Rumları, ‘’Midilli’den gelen müminlerle ve İstanbul’dan gelen arkadaşlarımızla. Yüce Tanrımıza bir duada bulunacağız. Duamızı yapacağız. Bütün dünya için dünya barışı ve milletimizin refahı için ve aynı zamanda Yüce Tanrımıza yalvaracağız. Niyaz edeceğiz .”şeklinde konuştular.

İstanbul Ortodoks Patrikhane Metropoliti Apostolos Donitilis’in “Daha önce burada Rumlar yaşıyordu biliyorsunuz. İşte onlarında anılarına birde mevlit okuyacağız.”demesi de bazı Türk vatandaşlarca ilginç karşılandı.

Ayine Yunanistan’ın Midilli (Lesvos) Valisi Pavlos Vogiatsiz, Yunanistan İzmir Baş Konsolosu Haroula Skolarikou’da katıldı.

ORTODOKS RUMLAR, AYVALIK’TA MELEKLER AYİNİNDE BULUŞTU
ORTODOKS RUMLAR, AYVALIK’TA MELEKLER AYİNİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:53:02
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 23:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?