6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Cunda Adası'nda orman yangını

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey Adası'ndaki (Cunda), Ortunç mevkii olarak bilinen, Milli Park sınırları içinde orman yangını çıktı.

Yangının büyümesiyle, bölgede bulunan İşadamı Halis Komili ve Cem Boyner’in malikaneleri de büyük tehlike atlattı. Yangın kısmen kontrol altına alınırken, şiddetli poyraz nedeniyle yangın söndürme ekipleri zorluk yaşıyor.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Saat 20.15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple Cunda Alibey Adası Ortunç mevkiinde Milli Park sınırları içinde çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü” dedi.

Nalbant, yangına çok kısa bir sürede, Milli Parklar Bölge Şefliği, Ayvalık Orman İşletme Şefliği ve Ayvalık Belediyesi, Altınova ve Küçükköy belediyelerine ait İtfaiye ekiplerince karadan, bölgede görevli yangın helikopterinin de havadan müdahale ettiğini bildirdi. Nalbant, “Yangın şu anda kısmen kontrol altına alındı. Hava karardığı için havadan müdahale yapılamıyor. Bölgedeki şiddetli rüzgâr nedeniyle yangının büyümesi ihtimaline karşı takviye güçlerle çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Nalbant, yangında 30 dönümlük alandaki 150–200 zeytin ağacının da zarar gördüğünü kaydetti
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 09:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?