6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dağ köyünde senfoni konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Balıkesir'in Edremit ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki 580 haneli Mehmetalan Köyü'nde ikinci kez unutulmaz bir konser verdi.

Kazdağları yöresinden Çamcı, Tahtakuşlar, Hacıaslanlar, Kavlaklar, Arıtaş, Doyran, Kızılçukur ve Yassıçalı köyleri muhtarlarının toplu daveti üzerine, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Mehmetalan Köyü'nde unutulmaz bir konser daha verdi. Sanatçılar, konsere ilgi gösteren yaklaşık bin 500 köylüyle bazı bölümleri traktör römorklarından yapılma sahnede buluştu. Gecede, orkestra şefi İbrahim Yazıcı'nın ve devlet solist sanatçılarından ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer de, Mozart'tan Aşık Veysel'e, Vivadil'den Yunus Emre'ye kadar geniş bir müzik ziyafeti sundu.

Ayrıca resim heykel sanatçısı Cahit Koççoban, Kaz Dağları'nın ölümsüz efsanesi olan Sarıkız'ı konser süresince bir tuvale resmetti. Yapılan resim çalışması konser sonrasında köy muhtarlığına günün anısına armağan edildi.
Köy muhtarı Metin Aktaş orkestraya teşekkürlerini sunarak, "Altı köyde bir konser projesi kapsamında geçtiğimiz yıl köyümüzde bir konser verilmişti ve bu yıl isteğimizi geri çevirmeyen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, yine bizim köyümüzde 9 köye bir konser projesini gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Konseri izleyen çok sayıda köylü, konserler sayesinde köylerinde müzik kültürünün artmaya başladığını ve gençlerin devlet sanatçısı olma istekleri olduğunu dile getirdi.

AMAÇ GÜZEL SANATLARIN TANITIMI
Köylerde gerçekleştirdikleri konserler hakkında genel bilgiler veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya, "Orkestramız, milli kültürümüzün ve kimliğimizin temel unsurlarından biri olan güzel sanatlarla, insanlarımızın buluşturulması noktasında mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntemle her yaştaki ve her yerdeki insanlarımıza kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşarak güzel sanatların tanıtılmasını amaçlamaktadır.

Halkımızın sanatsal duyarlılıklarının eğitilip geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin estetik duygularının yükseltilmesi günümüzde büyük önem arz etmektedir. Bu düşüncelerle güzel sanatları köylerimize, köy çocuklarımıza varıncaya kadar bir kez olsun ulaştırmak gerektiği bilinci ile hareket eden İzmir devlet Senfoni Orkestramız, köyleri bir araya getirerek mevcut bulunan on binlerce köylümüze bir defa olsun ulaşabilmesinin gayreti içerisindedir. Köy muhtarlarımıza ve emeği geçerlere teşekkür ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?