7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Dağcılarımız 7010 metrelik zirvede

Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı (Bandak) Mustafa Kızıltaş, Kırgızistan-Kazakistan sınırında bulunan 7010 metre yüksekliğindeki Khan Tengri Dağı'na başarılı bir tırmanış gerçekleştirerek Bandırma Belediyesi bayrağını zirveye dikti.

Bandak Başkanı Mustafa Kızıltaş, 22 Temmuz -13 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen Khan Tengri Dağı tırmanışında Türkiye'yi temsil eden ekipte yer aldı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca liderliğinde gerçekleştirilen tırmanışta, 7010 metre yüksekliğe tırmanan dağcılar Türk Bayrağını zirvede dalgalandırdı. Mustafa Kızıltaş, Bandırma Belediyesi bayrağını da zirveye götürerek dalgalandırdı. Mustafa Kızıltaş, daha önce de 7105 metre yüksekliğindeki Korjeneveskaya ve 7546 metre yüksekliğindeki Mustafa Ata dağlarına başarılı tırmanışlar gerçekleştirmişti.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, böylesi bir etkinlikte kentimizi ve ülkemizi temsil eden Mustafa Kızıltaş'ı kutlayarak, Türk bayrağını ve Bandırma Belediyesi'nin bayrağını zirvelerde görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ozan Onur, Bandırma'da dağcılık sporunu tanıtmak ve bu sporun yaygınlaştırılmasını sağlamak açısından, belediye olarak bu tür etkinliklere her zaman yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 19:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?