7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Dağcıların zorlu tırmanışı

Merkezi Balıkesir'de bulunan Balıkesir Dağcılık ve Kurtarma Kulübü (BALDAK) Eybek-2 adı verilen zirve tırmanışını başarıyla tamamladı.

Kulübün yıllık çalışma planı gereğince her hafta sonu cumartesi günleri yapılan faaliyetleri kapsamında daha önce Eybek-1 zirvesi sonrası yapılan Eybek-2 zirve tırmanışı zevkli geçti.

Balıkesir İli'nden 29, Havran'dan 3, Edremit'ten de 1 dağcının katılımı ile 33 kişilik bir dağcı grubu sabah kahvaltısını Balıkesir'in Havran ilçesi Kavaklı Parkı'nda yaptı. Kahvaltıdan sonra iki ayrı araç ile Edremit Yaşyer Köyü'ne ulaşan Dağcılar, burada araçlarından inerek dağa tırmanmaya başladılar.

Çevre bilgisi ve usul gereği öncülük görevini Havran'lı Dağcı Sait Hasançuhadaroğlu üstlendi. Köy çıkışında dağcılar bir daire oluşturarak kendilerini tanıttılar. Öncü Dağcı'nın komutuyla Eybek-2 zirve tırmanışı başladı. 50 dakikalık patıkalar içinden yapılan tırmanışın ilk molası orman yolu üzerinde verildi. Zirveye çıkılarak yapılan inceleme çalışmaları ve dinlenme sonunda iniş yürüyüşü başladı.

Saat 17.00 sularında Kartal Çeşme Orman Koruma binasına inen Baldak Dağcıları, kendilerini bekleyen araçlarına binerek Çınarlıhan Mesire Yeri'ne ulaştılar. Çınarlıhan'da dağcılar, hazırlık yaparak bekleyen görevlilerle beraber mangal partisi'ne katıldılar.

Çok faydalı olarak değerlendirilen Eybek-2 zirve tırmanışının kazasız, belasız tamamlanması ise dağcıları ayrıca mutlu etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 11:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?