6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dağda oluşan yarıklar korkuttu

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, dağlık arazide oluşan metrelerce uzunluktaki yarıklar korkuya yol açtı. Bölgede büyük bir depremin habercisi olabileceği değerlendirilen derin ve geniş yarıkların oluşma sebebi bilinmiyor.

Savaştepe ilçesine bağlı Sarıbeyler beldesi yakınında dağlık bir arazide, yaklaşık 1 kilometrelik uzunlukta ve derin yarıklar meydana geldi. Sebebi bilinmeyen yarıkları gören Vedat Kılıç isimli vatandaş, buraya ada çayı ve kekik gibi dağ otları toplamaya geldiğini, yarıkları fark edince korktuğunu anlattı. Buraya devamlı geldiğini söyleyen vatandaş, daha önce bölgede böyle bir şey olmadığını, yarık ve çatlakları görünce şaşırdığını belirterek, bölgenin incelenmesini istedi.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi deprem merkezi olarak biliniyor. Balıkesir'de sık sık merkez üssü Savaştepe olan yer sarsıntıları meydana gelirken, bu ilçede uzun zamandır deprem hareketi gözlenmiyor. Depremin sık yaşandığı bölgede yeni oluşan çatlaklar, ilçe halkı arasında tedirginliğe yol açtı. Vatandaşlar, yetkililerin bölgede inceleme yapmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 10:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?