6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Define ararken sele kapıldılar

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, define ararken sel sularına kapılan 3 kişiden 1'i boğularak öldü.

Edinilen bilgiye göre Bursalı olan Mehmet Tuncel (55), İsmail Can ve Yonus Yiğit isimli 3 arkadaş izinsiz define aramak için Balıkesir'in Dursunbey ilçesine geldi. Osmaniye köyü yakınlarında bulunan Alaçam Dağları'nın eteğinde define arayan şahıslar, dün saat 16.30 sıralarında aniden bastıran yağmurda mahsur kaldı.

Çelikler köyü ile Alaçam Dağları arasındaki Aliova Deresi'ne düşen şahıslardan Mehmet Tuncel sel sularına kapıldı. Tuncel'i kurtarmaya çalışan 2 arkadaşı, boğulan şahsın cesedini bir kayalığa çıkarıp bıraktı. Daha sonra yardım istemeye giden İsmail Can ve Yonus Yiğit, geriye döndüklerinde cesedin kabaran sel suları tarafından götürüldüğünü anladı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri ile köylülerin katıldığı arama çalışmaları sonuç vermeyince Balıkesir'den yardım istendi. İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı arama ve kurtarma ekipleri gece bölgeye intikal ederken, sel sularına kapılan Mehmet Tuncel'in cesedini arama çalışmalarına bu sabahtan itibaren tekrar başlandı.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, arama çalışmalarının devam ettiğini, kurtulan 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Aramanın yapıldığı bölgenin çok yüksek rakımlı ve arazinin engebeli olmasının çalışmaları güçleştirdiği kaydedildi.

Selden kurtulan 2 kişi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutulurken, Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?