5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Denetim bitti eski düzen geri geldi

SAĞLIK'TA REZALET SÜRÜYOR

Balıkesir’in Edremit ilçesi Devlet Hastanesi’ne 15 gün önce müfettişlerin gelmesi ile mesailer düzene girerken, gitmesi ile eski haline yeniden geri dönmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Müfettişlerin gelmesi ile Edremit Devlet Hastanesi'nde mesaiye geç gelen bazı doktorların da savunmalarının alındığı ileri sürülmüştü.

Müfettişlerin olduğu dönemde her zaman olması gereken mesai saati uygulandı. Poliklinikler 09.00‘da açıldı. Öğle sonrası 13.00’te başlarken 17.00’de ise bitiyordu.

Ancak, müfettişlerin gitmesi ile hastanede mesai saatleri eski haline geri döndü. Daha önce olduğu gibi sabah bazı poliklinikler 9.00, 9.30'da açılırken öğle sonrası 14.00’de de başlaması dikkat çekti. Bu arada bazı personelinde 15.00‘den itibaren çıkmaya başladığı, 15.30 ile 16.00 saatleri arası hastanede kimsenin kalmadığı iddia ediliyor.

Vatandaşlar, bu kadarına da pes derken, “Keşke her zaman müfettiş olsa. Bu hastane Sağlık Bakanlığı’na bağlı değil mi? Diğer resmi dairelerde de personel mesaiyi kendine göre tespit ederse ne olacak. Bu hastanede mesailer yıllardır neden kontrol edilmiyor. Burası çiftlik gibi kullanılıyor. Mesaileri başhekim, 5 yardımcısı neden kontrol etmiyor. Ya da kontrol edecek sağlık gurup başkanı, sağlık müdürü yok mu ?” diyerek tepki gösterdiler

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 18:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?