3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Deniz Baykal, Ayvalık'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, İslamiyet'in en iyi yaşandığı yerin Türkiye olduğunu belirterek, "Türkiye'deki İslamiyet'ten şikayet etmek için kafanda başka bir İslamiyet olacak. Türkiye'deki İslamiyet İran'dakiler beğenmez, onlara göre mi İslamiyet yapacağız. Biz İslamiyet'imizden mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Baykal, milli takımın çeyrek finaldeki Hırvatistan karşılaşması için, "Hepimiz kazanmayı istiyoruz, umutla bu akşamı bekliyoruz. İnşallah başarılı oluruz"
diye konuştu. 

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan Belediye Liman İşletmesi'nin açılışını yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidara yüklendi. CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ,CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol ve partililer ile kalabalık bir grup vatandaş tarafından tezahüratla karşılanan Baykal, hükümetin söylediği gibi kalkınma, refah ve zenginleşmenin 2 kat artmadığını belirterek, "Türkiye'deki ekonomik tablo ortadayken bu 6 yıllık dönemde dünya çok hızlı bir kalkınma gerçekleştirdi. Arjantin ve Brezilya toparlandı, Hindistan, Çin ve Rusya zenginleşti. Türkiye'de ise tesisler elden avuçtan çıktı, ülke boynu bükük hale geldi" dedi. Hükümetin herkesle kavgalı olduğunu öne süren Baykal, yolsuzlukların bitirilmesi için de dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini bildirdi. 

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın", Türkiye'de dini özgürlük olmadığı" yönündeki açıklamalarının bulunduğunu hatırlatan Baykal, " Bir yabancı siyasetçi Türkiye'ye hesap sormaya kalkınca verilen cevaba bakın. 'Azınlıkların dini özgürlükleri baskı altında' denilince Babacan'ın söylemesi gereken şudur: 'Azınlıkların dini özgürlüklerine gösterdiğiniz ilgiden memnun oldum. Batı Trakya'daki Müslüman Türk azınlığın dini haklarına da aynı ilgiyi gösteriyor musunuz?' diyecek. Onu demiyor. 'Haklısınız' diyor. 

İslamiyet'in dünyada en iyi yaşandığı ülke Türkiye. Özgürce herkes ibadetini yerine getiriyor. Bununla iftihar ediyoruz. Türkiye'de bir sorun, sıkıntı yok. Hepimiz dinimizi yaşıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de böyle bir talep yok. Türkiye'de Müslümanlara baskı yapıldığını söyleyecek insan, acaba ne kadardır. 70 milyonun böyle bir şikayeti var mı, yok. 70 milyon hayatından memnun, ama bunlar değil. 70 milyonun yaşadığı İslamiyet ile bunların kafasındaki İslamiyet farklı mı? Onların kafasında başka bir İslamiyet mi var. Yani, Türkiye'deki İslamiyet'ten şikayet etmek için kafanda başka bir İslamiyet olacak. Türkiye'deki İslamiyet'i İran'dakiler, Afganistan'dakiler, Taliban dudak bükerek, beğenmez. Onlara göre mi İslamiyet yapacağız. Biz İslamiyet'imizden mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu. 

Baykal, televizyona çıkan bir genç kızın görüşleriyle ilgili ise, "Genç kız, 'Ben Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum' dedi. Şimdi düşünün. Böyle bir zihniyetin gelişmesinde acaba Türkiye'yi yönetenlerin bir sorumluluğu yok mu? Devletin, Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın, sorumluluğu yok mu? Dışişleri Bakanı İslamiyet'ten böyle şikayet ederse, böyle çocuklar da çıkar, öyle konuşur. Bundan alınması gereken dersler var. Bu gidiş iyi gidiş değil. Türkiye'nin huzurunu, birliğini, düzenini, bütünlüğünü sarsacak bir istikamette çok tehlikeli arayışları sürdürüyorlar. Buna son vermek lazım. Bunu hep beraber yaşayacağız. Türkiye, laik, demokratik ve Atatürk Cumhuriyeti olarak var olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimize, çevremize, dağımıza, taşımıza toprağımıza sahip çıkacak ve sahip çıkmanın yolunu bulacağız" şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e teşekkür eden CHP Lideri Deniz Baykal, "Uluslararası standartta Ayvalık'ta gemi ulaşımı işlemleri artık yapılabilecektir. Bu başarı belediye başkanınız Hasan Bülent Türközen ve ekibinin başarısıdır. Kendisini hepinizin huzurunda yürekten kutluyorum" dedi. 

Basın mensuplarının, "Hırvatistan - Türkiye milli maçı ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?" sorusunu yanıtlayan Baykal, "Hepimiz kazanmayı istiyoruz. Umutla bu akşamı bekliyoruz. İnşallah başarılı oluruz" dedi. Baykal, Liman İşletmesi'nin açılışının ardından ilçeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?