3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Deniz bisikletinden atladı, kayboldu

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde deniz bisikletinden yüzmek için atlayan 17 yaşındaki genç denizde kayboldu. Yüzme bilmediği öğrenilen gençten geriye, boğulmadan önce deniz bisikletinde çekilmiş fotoğrafları kaldı. 

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinden Ocaklar'a denize girmek için gelen Ümit Uslu (17) ile O.B. (17) ve F.A. (17) deniz bisikleti kiralayarak açıldı. Sıcaktan bunalan Ümit Uslu, deniz bisikletinden atlayarak denize girdi. Yüzme bilmeyen Ümit Uslu, denizin üzerinde çırpınmaya başladı. Bunun üzerine paniğe kapılan arkadaşları, deniz bisikleti ile sahile giderek vatandaşlardan yardım istedi. Denizde boğulmak üzere olan genci bulmak için teknelerle denize açılan vatandaşların çabaları sonuçsuz kaldı. Denizde kaybolan gencin bulunması için Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğü'nden deniz altı arama ekibi, Erdek Deniz Mayın Filo Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ekipler çalışma başlattı. Dalgıçlar ve teknelerle Pazar gününden bu yana süren çalışmalara rağmen Uslu'ya ulaşılamadı. Olayın ardından Ocaklar'a gelen gencin ikiz kardeşi Onur Uslu (17) ve akrabaları sahilde hüzünlü bir şekilde bekliyorlar. 

Denizde kaybolan ve 2 gündür bulunamayan gençten geriye ise deniz bisikletinde boğulmadan 2 dakika önce arkadaşları tarafından cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafları kaldı. Ümit Uslu, deniz bisikletinden atlamadan önce başına geleceklerden habersiz bir şekilde arkadaşlarına poz vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 18:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?