3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Deniz Feneri Derneği'nden açıklama

Deniz Feneri Derneği Ege Bölge Temsilcisi Hamit Kunt, Türkiye'deki derneğin, Almanya'daki Deniz Feneri ve Kanal 7'nin şirketleriyle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını belirterek, yıllardan beri ülkeyi idare edenleri idare etmeyi seven bazı güçlerin olduğunu ve bu güçlerin rahatsızlık duyduğu bazı şeylerin bulunduğunu ileri sürdü. 

Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği, Balıkesir'deki bağışçılarına geleneksel iftar yemeği verdi. Ekilmiş Restoran'daki iftara Deniz Feneri Derneği Ege Bölge Temsilcisi Hamit Kunt ile medya ilişkiler sorumlusu Rahşan Oto ve gönüllü bağışçılar katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Hamit Kunt, slayt sunum eşliğinde Deniz Feneri Derneği'nin işleyişi ve faaliyetleri hakkında geniş bilgiler verdi. Dernekle ilgili ortaya atılan iddialara da cevap veren Kunt, daha önceki yıllarda hep yardım alan bir pozisyonda olan Türkiye'nin 2005 yılından beri yardım eden bir ülke olduğunu söyledi. Hamit Kunt, "Türkiye'de sivil toplum kuruluşları son yıllarda çok ciddi işler yapıyordu. Afganistan'da, Pakistan'da, Afrika'da çok ciddi işler yapıyor. Türkiye, yardım coğrafyasında yardım kuruluşu olarak yoktu, 2005 yılından sonra yardım eden statüsüne çıktı. Aceh'te yüzlerce okul ve cami inşa edildi. Yıllardır bu memleketi idare edenleri idare etmeyi seven güçlerin rahatsız olduğu çok şey var galiba. Bir mücadele var, izliyoruz. Bu mücadelenin Deniz Feneri üzerinden veya bu işin yoksullar üzerinden yapılması hiç hoş olmaz. 25 bin aileye her ay Deniz Feneri yardım ulaştırıyor. Bağımsız bir milletvekili, 'Deniz Feneri ihracat yapıyor mu, vergi ödüyor mu?' diye sormuş. Deniz Feneri'nin ne iş yaptığını hiç bilmiyorlar. Oradan okumuş, buradan duymuş" dedi. 

Derneğin Ege Temsilcisi Hamit Kunt, Basın Konseyi Başkanı Hürriyet'in başyazarı Oktay Ekşi ve gazeteci Yalçın Bayer'in eleştirilerine de cevap verdi. Kunt, "500'den fazla kamu yararına dernek var. Deniz Feneri şu ana kadar 446 bin 508 aileye yardım ulaştırmış. Bunların fert sayısı 1 milyon 947 bin 55 yapıyor. Bunun karşılığında 58 bin kişi gönüllü olarak katkıda bulunmuş, 918 bin kişi bağışta bulunmuş. Bazıları soruyor, 'Kaynağınız nereden, arkanızdan kim var?' diye. Onun cevabı burada işte. Oktay Ekşi, 'Deniz Feneri ne iş yapar?' diye soruyor. Yalçın Bayer, 'Ayrım yapıyorsunuz' diyor. Yoksulun bilgisini bize gönüllüler getiriyor. Biz o bilgiye göre yardıma uygun görüyoruz" diye konuştu. 

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği konusuna da değinen Hamit Kunt, Türkiye'deki Deniz Feneri'nin ne Almanya'daki dernek ile ne de Kanal 7 şirketleriyle bir ilişkisinin bulunmadığını söyledi. Kunt, "Türkiye'deki Deniz Feneri 10 yıllık bir dernek. Yurt dışındaki ile proje ortaklığından başka hiç bir ortaklığımız olmadı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?