6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Denizanalarına karşı güvenlik ağı

Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Marmara Denizi'nde son günlerde yoğun olarak görülen pusula denizanasına karşı, ilçedeki turizm işletmecileri tarafından 'plaj güvenlik ağı' oluşturuldu.

Erdekli turizmcilerin girişimleri sonucu, 3,5 kilometrelik sahil boyunca denize koruma ağı gerildi. Turizmci Seçkin Arslan, Erdek Belediyesi'nin de katkılarıyla hayata geçirilen bu uygulama sayesinde tatilcileri hem deniz analarından hem de jet skilerin oluşturduğu tehlikelerden koruduklarını söyledi. Arslan, uygulamadan herkesin memnun olduğunu ifade ederek, "Denizin 1,5 metre derinliğine çaktığımız direklere gerdiğimiz ağlarla, bu deniz analarının plajlara girmesini engelledik.

Böylece, çok uzun ve 50-60 metre eninde bir yüzme havuzu oluşturduk'' dedi. Turizmci İnci Eker de Erdek sahilini bir havuz gibi koruma altına almak için tüm sahil boyunca ağ gerdiklerini belirterek, ''Böylece hem deniz anaları hem de motorlar, jet skiler, ağlardan geçemiyor ve insanlar için tehlike oluşturmuyor'' dedi. Öte yandan Erdek'e tatil için gelen vatandaşlar, yapılan çalışmadan memnun kaldıklarını belirterek, yapılan çalışmalar sayesinde denize rahatça girebildiklerini söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?