3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Denizde can pazarı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde limanda ayrıldıktan sonra yan yatarak batan Roro gemisinde ilk belirlemelere göre 70'i aşkın yolcu ve mürettebatın kurtarıldığı bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

İstanbul'a giden kamyon tır ve otomobilleri taşıyan Roro gemisi saat 23.20 sıralarında Bandırma limanından ayrıldıktan kısa süre sonra yan yatmaya başladı. Kaptan Mithat Altın gemide mürettebat ile birlikte 150 kişinin bulunduğunu, 73 kamyon ve 2 otomobil bulunduğunu söyledi. 

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, geminin yük yatması sonucu battığını, ilk etapta 70 kişinin kurtarıldığını bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Kurtarılanlar ambulanslarla Bandırma'daki hastanelere kaldırıldı. Gemi tamamen battı. Arama kurtarma faaliyeti için Balıkesir'den sivil savunmaya ve itfaiyeye ait balık adamlar gönderildi. Umarız ölü sayısı artmaz" dedi. 

Bandırma Kaymakamı Salih Keser ise, ilk belirlemelere göre bir kişinin boğularak hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti. 

Olayın dehşetini yaşayan yolcular ise geminin yan yatmaya başlamasının ardından 25-30 dakikada tamamen sulara gömüldüğünü, bu sırada sahil güvenlik ve balıkçı teknelerinin yardıma geldiğini ve kendilerini kurtardığını söyledi. Bandırma limanına can yelekli bir şekilde getirilen yolcuların büyük korku ve şok yaşadıkları birbirlerine sarılarak ağlamaları dikkat çekti. 

Öte yandan 80 civarındaki nakliye gemisi ve tırda yüklü miktarda maddi kayıp olduğu kaydedildi. 

Kesin kayıp sayısının jandarma ve polis ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından netlik kazanacağı, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nun da Bandırma'ya hareket ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 09:15:40
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 12:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?