6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Denizin dibi çöplük gibi

AYVALIK'TA SUALTI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde su altına bilinçsizce atılan çöpleri temizlemek için gönüllü olarak dalışlar yapan 15 dalgıçla başlayan deniz altı temizliğin, seferberliğe dönüşeceği belirtiliyor.

Ayvalık Belediyesi öncülüğünde Cunda Su Ürünleri Kooperatifi, Pateriça Ada Derneği, İda Dalış Merkezi, Balıkesir Üniversitesi Dalgıç Kulübü, Cunda Dive iş birliği ile 13'ü Balıkesir Üniversitesi’nden ve 2 tanesi Ayvalık’tan olmak üzere 15 dalgıç, Ayvalık Cunda Adası’nın kıyılarını temizlemeye başladılar. Geçtiğimiz gün saat 10.00’da Cunda Su Ürünleri Kooperatifi önünde başlayan akşam hava kararana kadar Cunda sahil kıyısında süren sualtı temizliğinde dalgıçlar denizden çıkarttıkları her türlü atığı onları takip eden tekneye yüklediler.

Dalgıçların her çıkışında yanlarında getirdikleri malzemeler görenlere, “Dalgıçlar deniz dibinden adeta çeyizlik malzeme çıkarttı” dedirtti. Deniz dibinden, sandalye, halı, tabure, sehpa, araç lastikleri, şişeler ve onlarca malzeme çöp olarak çıkartıldı.

Deniz içindeki dalgıçların temizlik çalışmalarını meraklı bakışlarla izleyen vatandaşlar, çıkartılan malzemeler karşısında da şaşkına döndü. Ayvalık Belediye Başkan Vekili Serdar Demirezer ve Belediye Meclis Üyesi Kenan Cankat’ın da katıldığı sualtı temizliğinin Cunda'dan sonra Ayvalık sahilinde de yapılacağı belirtildi.

Kış boyunca sürdürüleceği belirtilen temizliğe katılımın artması için çalışmalar yapıldığı, sualtı temizliği konusunda daha duyarlı ve bilinçli olmak için Ayvalık'ta çeşitli bilgilendirme toplantılarının da düzenlenebileceği bildirildi. Ayrıca, Cunda Dive dalış teknesi sualtı temizliğine katılan dalgıçları Pazar günü ücretsiz Ayvalık'ın dalış merkezlerine götürecek. Ayvalık’ta Su altı temizliği için seferberlik başlatanların dediği gibi, “Çevrecilik sadece ayak bastığımız kara parçası üzerinde olmaz. Yaşayan her canlıya yaşama hakkı vermek için haydi herkes sualtı temizliğine bekliyoruz. Çünkü orada bize ihtiyacı olan canlılar var. Bu ihtiyaca el uzatmak destek vermek veya görmek isteyen herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

AYVALIK'TA SUALTI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
AYVALIK'TA SUALTI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?