3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Denktaş, Balıkesir'de

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Şerif Saylan'ı ziyaret etti. 

Türk Ocakları'nın davetlisi olarak Balıkesir'e gelen Denktaş, Balıkesir Üniversitesi'nin Çağış Kampüsü'nde Rektör Şerif Saylan'ı ziyaret ederek kampusu gezdi. Türk Ocakları Şube Başkanı İsmail Acar'ında eşlik ettiği ziyarette Rauf Denktaş'a 1978 yılında Washington'da karşılaştıklarını hatırlatan, BAÜ Rektörü Şerif Saylan, "Sizinle Washington'a geldiğinizde karşılaşmıştık. Üniversitede yapacağınız konuşmayı hazırlamaya çalıştık. Oradaki Türklerle bir konuşma yapmıştınız. Kıbrıs meselesini o zaman anlatmıştınız" dedi. 

O yıllarda İngiltere'deki eğitime değinen Denktaş, "1948'li yıllarda Türkiye'ye gelip yüksek tahsil yapmak isteyen öğrenciler mecburen Türk vatandaşı olurlardı. Tabiatı ile genelde burslu okurlardı, hizmet yükümlülüğü vardı. İngiltere'de Türk Lisesi'nin adını o zamanlar İslam Lisesi yapmışlardı. Başına da bir İngiliz müdür getirdiler, Türk bayrağı yasak. Öyle günler yaşattılar bize. Ne olduysa daha sonra liberalizm oldu. Ortaokullarımızı bize verdiler. Arif Nihat Asya gibi öğretmenlerin yetiştirdiği
gençlik, 1950'lerde EOKA'ya karşı direnen gençlik oldu" dedi. 

Geçmiş yıllara ait sohbetin ardından kampus ile ilgili bilgi veren Şerif Saylan, kampüs arazilerinin oldukça geniş olduğunu söyledi. Fotoğraf merakı ile bilinen Denktaş, rektörlük makamındaki balkona çıkarak kampüs alanının fotoğrafını çekti.
Denktaş, bu akşam "Dünden Bugüne Kıbrıs" konulu panele katılacak.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?