7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Deprem hasara yol açtı

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde saat 21.15'te meydana gelen 5.2 şiddetindeki deprem, Bandırma İlçesi'ne bağlı köylerde maddi hasara neden oldu. İki köyde, bir caminin minaresinin yıkıldığı, birkaç evin de hasar gördüğü depremin ardından Manyas Gölü'ne komşu olan 10 köyde vatandaşlar geceyi sokakta geçirmeye başladı. Cami minaresinin yıkıldığı Doğruca Köyü'nün Muhtarı Mehmet Tan, göle çok yakın olduklarını belirterek, "İlk önce patlama sesi duyuldu, gölde aleve benzer bir ışık kütlesi görüldü" dedi. Bandırma Devlet Hastanesi'ne ise depremde şok geçiren 4 kişinin kaldırıldığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, merkez üssü Manyas Gölü olan deprem, Bandırma İlçesi'nde daha çok hissedildi. Bandırma'nın Manyas Gölü'ne komşu olan 10 köyde vatandaşlar, geceyi köy meydanlarında geçiriyor. Jandarma ve sağlık ekipleri de köylerde tedbir alırken, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, maddi hasar meydana gelen Doğruca ve Akçapınar Köyleri'nde incelemelerde bulundu. 

1996 yılında yapılan caminin minaresinin çöktüğü Doğruca Köyü'nde imam Bekir Solak, teravih namazında olmalarının muhtemel bir faciayı önlediğini belirtti. Vatandaşlar da imamın, depremin ardından namazı hızlıca kıldırdığını, cemaatten bazılarının da dışarı çıktığını söyledi. 

Öte yandan, Akçapınar Köyü'nde Adnan Armağan'a ait taş ev kısmen çökerken, başka bir evde de daha hafif hasar meydana geldi. Bandırma Devlet Hastanesi'ne ise depremde şok geçiren 4 kişinin kaldırıldığı bildirildi. 

Vatandaşlar geceyi sokakta geçireceklerini belirtirken, Doğruca Köyü Muhtarı Mehmet Tan, deprem sırasında gölden patlama sesi duyulduğunu belirterek, "Ardından hemen bir ışık kültesi etrafa yayıldı. Korkup sokağa çıktık" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 23:44:55
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 01:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?