6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Deprem konferansı yapılacak

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde ilk kez geniş kapsamlı ve katılımlı bir ‘Deprem’ konferansı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kaymakam Şefik Aydın, konferansa inşaat sektörü ile ilgilenen tüm kurum, kuruluş, özel sektör ve şahısların katılmasında fayda olacağını söyledi.
Depremle Savaş Derneği, Edremit kaymakamlığı, Edremit İnşaat Mühendisleri Odası, Edremit Mimarlar Odası ile Edremit Ticaret Odası, ortaklaşa olarak ‘Deprem, Binalarımız, Güzlendirme ve Önlemler’ konulu bir konferans gerçekleştirecek. 20 Haziran Cumartesi günü Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapılacak olan konferans sabah saat 10.00’da başlayarak, akşam 17.30’a kadar sürecek. Kaymakamlık öncülüğünde organize edilen konferans için Kaymakamlık, ilgili odalar ve dernek yetkililerinden oluşan bir organizasyon komitesi de oluşturuldu.

Bölgede inşaat sektörü ile ilgilenen özel firmalar, bazı belediyeler ve odaların da katkıda bulunduğu konferans 3 oturum halinde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili görüş bildiren Kaymakam Şefik Aydın, konferansın Edremit Körfezi için çok faydalı olacağını söyleyerek, inşaat sektörü ile ilgilenen herkesin konferansa katılımlarını beklediklerini ifade etti. Sabah saat 10.00’da açış konuşmaları ile başlayacak olan konferans Depremle Savaş derneği Genel Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyit Ali Kaplan’ın ‘Depremin Binaya Aktardığı Etkiler, Mevcut Binaların Durumu, İmar Mevzuatı ve Deprem Emniyeti İçin Yapılması Gerekenler’ konulu sunumu gerçekleştirecek. Konferansın birinci oturumunu gerçekleştirecek olan bu sunumunun oturum başkanlığını ise, Prof. Dr. Yusuf Hatay Önen, Edremit İMO Başkanı İnş. Müh. Kemal Tura yapacak.

Konferansın ikinci oturumunda ‘Türk Deprem Yönetmeliği Analis Sonuçlarının irdelenmesi ve Diğer Ülke Yönetmelik Sonuçları ile Mukayyesesi’ konusu, yine Doç. Dr. Seyit Ali Kaplan tarafından sunulacak. Daha sonra Depremle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hatay Önen tarafından ‘Depreme Karşı Betonarme Binaların Güçlendirilmesi’ konusu, Depremle Savaş Derneği Yönetim kurulu Üyesi Ali Bayraktar tarafından ‘Tarihi Yapıların Onarımı ve Güçlendirilmesi’ konusu ve Depremle Savaş derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Seyit Ali kaplan Tarafından ‘Beton Mukavemetine Kür Koşulun Etkisi, Depreme Karşı Yapılan Güçlendirilmesine Yeni Bir Yöntem ve Betonarmede Etkili Donatı tertibi’ konusu anlatılacak. Bu oturumun başkanlığını da, Edremit MO Başkanı Mimar Yavuz Çığlıdağ ve İnş. Yüksek mühendisi Ünal Çalışkan yapacak.

Konferansın son oturumunun başkanlığını Doç. Dr. Seyit Ali Kaplan ve Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş üstlenecek ve konferans, panel ve soru cevap şeklinde sonlandırılacak. Panel sunumunu ve katılımcıların sorularını doç. Dr. Alimalik Gözübol, İnş. Yüksek Mühendisi Ali Bayraktar, Sivil Savunma Müdürü İlhan Yazar, İnş. Yüksek Mühendisi Ünal Çalışkan ve Prof. Dr. Yusuf Hatay Önen yanıtlayacak. Saat 17.00 ile 17.30 arasında ise, sonuç bildirgesi ve basın açıklaması yapıldıktan sonra konferans sona erecek.

KAYMAKAM AYDIN, KONFERANSIN ÖNEMİNİ VURGULADI
Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, konunun hassasiyet taşıdığını vurgulayarak, “Böylesine geniş kapsamlı bir konferans bölgemizde ilk kez gerçekleştirilecektir. İlgili tüm kurum, kuruluş, özel sektör, şahıs ve şahısların bu konferansa katılmaları çok fayda sağlayacaktır. Deprem konusu mutlaka unutulmaması gereken ve önlem gerektiren bir konu olduğundan konferansın kapsamı da geniş tutuldu. Gün boyu sürecek olan bu konferansa bölgemizdeki daire amirleri de katılım gösterecektir.

Konferansın duyurusu ilgili tüm yerlere yapıldı ve toplu yaşam alanlarına da afişli duyurular konuldu. Müşterek gerçekleştirilen bu konferans sayesinde, bölgemizdeki inşaat sektöründe bilgi eksikliğinden kaynaklanan hataların da en aza inmesi bekleniyor. Konferansa konuşmacı olarak katılanlar ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, dernek ve odalar ile şahıslara şimdiden teşekkür ediyor, konferansa tüm ilgilileri bekliyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?