6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Deprem projelerini anlattı

CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Sedat Pekel, 911 Arama Kurtarma Derneği'ne yaptığı ziyarette depreme yönelik yapacakları projeleri anlatarak, göreve geldiklerinde riskli bölgelerdeki binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

CHP Başkan Adayı Sedat Pekel, başkan yardımcısı adayları Dursun Mirza ve Ozan Onur'la birlikte 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy'u ziyaret etti. 911'e ait kafeteryada düzenlenen toplantıya 911 üyeleri ve derneğin üniversite kulübü üyeleri de katıldı. Başkan Adayı Pekel, birinci derecede deprem kuşağında yer alan Bandırma'da depremlere hazırlık konusunda yapılması gerekenleri programlarına aldıklarını ifade ederek, 30 Mart sabahından itibaren lentin jeolojik yapısının gözden geçirilerek, riskli bölgelerin tespit edileceğini ve bu bölgelerdeki yapıların güçlendirilmesi için belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Belediye olarak depreme hazırlıklar konusunda büyük tecrübe sahibi 911 Derneği'yle de ortak çalışmalar yapacaklarını ifade eden Pekel, "Geçmiş dönemlerde deprem gerçeğine çözüm üretmek amacıyla açılımı Marmara Depremi Acil Yeniden Yapılandırma Projesi olan Meer Projesi gündeme geldi. Maalesef bu acil proje 10 yıldır somut sonuçlar üretmemiştir. Dünya Bankası destekli bu projeye aryılan ödenek halkın yaşamı gözardı edilerek heba edildi. Biz kentin jeolojik yapısını gözden geçirerek riskli bölgelerdeki hastane ve okul gibi yerleri tespit ederek, ayrıca zemin açısından riskli bölgelerde olan bina sahipleri uyarılarak gerekli dayanıklılık çalışmalarının yapılmasına her türlü desteği vereceğiz. Yerel yönetiml olarak gerek devlet kuruluşları, gerek afete ve depreme karşı örgütlenmiş 911 Derneği gibi sivil kuruluşlarla da işbirliği içinde çalışmalar yapacağız" dedi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mustafa Gürsoy, 911 olarak 10 yıldır deprem ve afetlere karşı bilinç oluşturmak için sürekli olarak eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Derneğimizin eksik malzemelerinin ve artık eskiyen malzemelerinin yenilenmesi gerekiyor. Bizim kaynak sıkıntımız var. Derneğe ait malzemeler Kriz Merkezi'nde duruyor onlar bize değil Bandırmalılara ait. Biz operasyonlara dahi giderken cebimizden para harcamak zorunda kalıyoruz. Dernek olarak deprem bilincini oluşturmak için 10 senedir her yıl 25 öğrenciye toplamda ise 250 bin öğrenciye deprem ve afetler konusunda eğitimler verdik. Biz sizlerden birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Bandırma'da afetlere karşı önlemler alınmasını, kaynaklar ayrılmasını istiyoruz. Ayrıca depremlerle ilgili çalışmalarınızı programınıza koymanız da bizleri memnun etti" şeklinde konuştu. Toplantıda Sedat Pekel ve partililer üniversite öğrencileri ve dernek üyelerinin sorularını da yanıtladılar.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:37:50
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 16:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?