3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ders kitapları okullara ulaştı

Başlamasına sayılı günler kalan 2008-2009 eğitim yılı için okullarda hazırlıklar tamamlanıyor. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki ilk, orta ve lise düzeyi okullara 224 bin ders kitabı gönderildi. 

1 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2008-2009 eğitim yılı için ilçedeki okullarda çalışmalar sona yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk, orta ve meslek lisesi düzeyindeki öğrenciler için sağlanan ücretsiz ders kitapları ilçeye ulaştırıldı. 224 binin üzerinde olduğu öğrenilen ders kitapları, 75. Yıl İlköğretim Okulu salonunda depolandı. Birkaç gündür okullara dağıtımı yapılan kitapların Pazartesi gününe kadar tüm okullara ulaştırılmış olacağı bildirildi. Kitapları teslim alan okullardaki yetkililer ise, Pazartesi sabahı ders başı yapacak olan öğrencilerin sıralarında hazır bulunduracakları kitapları ayırarak poşetliyor. 

Okulların açıldığı gün tüm öğrencilerin sıralarında ders kitaplarının hazır bulunacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, "İlçemizdeki öğrencilere tüm Türkiye'de olduğu gibi devlet tarafından ders kitapları geldi. Bu kitaplar okullara dağıtılıyor ve öğrencilerimiz sabah ders başı yaptığında sıralarının üzerlerinde kitaplarını görecek. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 17:08:57
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 17:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?