3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Destanlaşan Çanakkale' konferansı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, müftülük öncülüğünde düzenlenen "Destanlaşan Çanakkale" konulu konferans büyük ilgi gördü. 

Tarihçi-yazar Mustafa Turan'ın Çanakkale Savaşları'nda yaşanan kahramanlık olaylarını anlatması sırasında büyük heyecan yaşanırken, konferans öncesi Faruk Kızıklı İlköğretim Okulu 1/B sınıfı öğrencisi Ayşegül Efe'nin İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere ve eksiksiz okuması büyük alkış aldı. Çanakkale Savaşları için 2 bin kitap yazıldığını belirten Mustafa Turan, "Çanakkale Savaşları tarihimizde çok önemli bir yer tutmaktadır. Çanakkale'de metrekareye 6 bin mermi ve gene metrekareye 5 litre insan kanı düşmüştür. Yöredeki insanlar savaştan sonra 50 yıl süreyle kalan mermi parçalarını satarak geçimlerini sağlamışlardır. Çanakkale'yi gençlerimize çok iyi anlatalım. Çanakkale'ye her gidişimde yüreğim cız ediyor. O topraklara basarken hicap duyuyorum. Bizim bazı gençlerimiz Uludağ'da ve Kapadokya'da gezer gibi Çanakkale'yi geziyorlar. Abideye aşk şiiri yazan gençlerimiz var. Bunun için Çanakkale'yi önce kendimiz iyi öğrenelim ve çocuklarımıza öğretelim. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Ecdadımıza sahip çıkalım. Çanakkale Savaşları için 2 bin kitap yazılmıştır. Dünyada hakkında 2 bin kitap yazılmış bir başka savaş yoktur" dedi. 

Konferans öncesi İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyan müftü Ali Efe'nin 7 yaşındaki kızı Ayşegül Efe büyük ilgi gördü. Sunuculuğunu Koca Cami müezzini İsmail Baydamir'in yaptığı konferansın açış konuşmasını yapan Müftü Ali Efe, konuşmacı Mustafa Turan ve konferansı izleyen konuklara teşekkür etti. 

Konferansın sonunda İlçe Emniyet Müdürü Metin Sevil, Turan'a bir buket çiçek vererek teşekkür etti. Konferansı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban, Gömeç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, İlçe Emniyet Müdürü Metin Sevil, Müftü Ali Efe ve din görevlileri ile birlikte yaklaşık 600 kişi izledi. İstiklal Marşı'nı eksiksiz okuyan Ayşegül Efe için hazırlanan hediyeyi de konuşmacı Mustafa Turan verdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:42:59
Güncelleme :31 Mart 2008 Pazartesi 13:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?