6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Deve güreşleri 11 Ocak'ta başlıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, belediyenin katkılarıyla bu yıl 5.'si düzenlenecek olan 'Deve Güreşi Şenlikleri'ne katılacak develer ilçe merkezinde dolaştırıldı.

Ayvalıkgücü Belediyespor yararına yapılacak güreşlere katılacak olan develer, Cumhuriyet Meydanı'nda davul zurna eşliğinde vatandaşlara tanıtıldı. Develerin cadde ve sokaklarda dolaştırıldığı etkinlikte, vatandaşlar 11 Ocak'ta yapılacak şenliğe davet edildi.

Güreşler için tüm hazırlıklarını tamamlayan develer, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı ve diğer mahallelerinde gezdirilerek halka tanıtılıyor. Davul zurna eşliğinde gezdirilen develerin, güreş öncesinde formda oldukları gözlendi. 11 Ocak Pazar günü, saat 10. 00'da Ayvalık Kamyoncular Garajı'nda başlayacak olan güreşler gün boyu sürecek.

Güreşlerin yapıldığı alan her yıl adeta panayır alanına dönerken, havanın güzel olması durumunda mangalını alan izleyicilerin güreşleri piknik yapar gibi seyredebilecekleri belirtildi. Deve güreşlerini organize eden deveciler, güreşlerde Ege ve Marmara'nın ünlü 80 devesinin sahaya çıkacağını, tüm körfez ve Ege halkını güreşlere beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?